LEER SPAANS IN 1 WEEK!

Ma 03 Juli 2017 / 09:00

Supersnel Spaans leren?

Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

Je hebt dagelijks les van 9:00-13:30 uur (uiteraard met pauze!), van maandag t/m vrijdag. Elke dag krijg je een klein beetje huiswerk mee. Daarna kun je desgewenst meteen door in een reguliere Básico 2.

maandag 3 t/m vrijdag 7 juli

¡Andale ándale!

La Chana: Docu over flamenco-legende

In 1946 werd in Barcelona Antonia Santiago Amador geboren. Ze groeide op in een armoedig gezin, maar beschikte over een groot talent voor de flamencodans. Onder de naam La Chana bereikte vanaf de jaren 60 grote roem als flamencodanseres, die de dans vernieuwde met haar onnavolgbare ritmes. Terwijl op het podium de successen zich aaneenregen, was door toedoen van haar jaloerse en gewelddadige echtgenoot haar privéleven een hel. In 1979, op het hoogtepunt van haar carrière, verdween ze van de radar, om jaren later een comeback te maken.
In haar eerste lange documentaire brengt regisseur Lucija Stojevic La Chana's bewogen levensverhaal in beeld. Ze onthult wat er in 1979 gebeurde, ze laat de passie zien waarmee La Chana haar kunstvorm beoefende en welke offers ze daarvoor moest brengen. En ze laat de nu 70-jarige danseres nog eenmaal plaatsnemen op het podium. Winnaar VPRO Publieksprijs, IDFA 2016.

SPAANS LEREN IN DE ZOMER?

Spaans leren in de zomer? Dat kan!
Vanaf maandag 24 juli gaan we van start met nieuwe cursussen. Deze zomercursussen bestaan uit 6 lessen van 3 uur. Zo vestig je een uitstekende basis van de taal. Of breid je je kennis nog verder uit.

Residente in de Melkweg!

FIESTA MACUMBA PRESENTS:
"I am Residente. I decided to make music based on my DNA. So I traveled the world discovering sounds and uncovering stories. We are all residents in the spaces that confine us. Only here. There are no borders", aldus de Puerto Ricaanse rapper, schrijver en producer Rene Perez a.k.a. Residente, die we tevens kennen als oprichter van de legendarische groep Calle 13.

Flamenco in Duende!

CONCHITA, EL PERIQUIN, EL FALU DE CADÍZ, EL NENE Y FRANKLIN HEILIJGERS
ZONDAG 9 JULI, 17.00 UUR, ENTREE €7,- KAARTEN AAN DE ZAAL

Feria de Amsterdam

FERIA DE AMSTERDAM 2017. Het grootste Spanjefeest van Nederland! 1
De énige échte FERIA de HOLANDA. Sevilllanas, flamenco, Spaanse en Nederlandse topartiesten, paardemshows, kinderactiviteiten, paella, churros, tapas, cava, rebujito, cerveza, 6e Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen (THE BATTLE 2017), info- en productenmarkt, Ambiente Andalu y Mucho Calor!

CURSO DE CINE

Op donderdag 20 juli start de CURSO DE CINE!
In elke les wordt een Spaanse of Latijnsamerikaanse film besproken, die de cursisten vooraf moeten hebben bekeken (kan in Molinos de Viento). Plot, thema's, personages en context komen aan bod in de bespreking.

Todos Tus Muertos

In 1996 kopt de LA Times "Todos Tus Muertos' boosheid heeft geen vertaling nodig". De bezieling waarmee de Argentijnse band hun frustratie uit over onder andere de Latijns-Amerikaanse politiek en racisme was inspirerend, schrijft de krant. Vanaf het debuutalbum uit 1988 en de diverse albums die volgen staat de band garant voor zowel vlammende punkrock als laidback reggaesongs. Nu twintig jaar later is de band terug van weggeweest, nadat het nieuwe millennium met horten en stoten begonnen werd. Desalnietemin bewijzen ze met hun meest recente reünieshows dat ze nog niks aan energie en intensiteit hebben ingeboet. Er wordt deze avond dus sowieso gedanst!

Flamencodanser Eduardo Guerrero

Flamenco
Niet elk jaar, en ook niet elke tien jaar, staat er een nieuwe voorman van de flamenco op. Maar met Eduardo Guerrero lijkt toch een nieuw tijdperk te zijn aangebroken. De dertiger Guerrero, die al sinds zijn kindertijd optreedt, laat in Mosaico zijn meesterschap zien. Diverse flamencostijlen worden vol passie en drama gecombineerd in een mozaïek van de hedendaagse flamenco.

Latin Village Festival in Spaarnwoude

Op 20 augustus 2017 zal LatinVillage festival weer terugkeren in het mooie groene en zonnige recreatiegebied Spaarnwoude.
Met meer dan 11 prachtige stages varierend van Salsa, Kizomba, Latinhouse, Moombathon, eclectic beats en te gekke live optredens van grote Latin artiesten wordt dit een editie om niet te vergeten!

CURSO DE CUENTOS LATINO AMERICANOS

Perfectioneer je actieve Spaans door middel van literaire teksten uit Latijns-Amerika!
Door middel van literaire teksten van Latijns-Amerikaanse schrijvers breid je je vocabulaire uit en verstevig je je actieve taalgebruik. In de les ga je in op de betekenis van de tekst en de woordenschat en uitdrukkingen.