Activiteiten

Activiteiten

Spaans leren gaat sneller, en is nog leuker, als je het combineert met culturele activiteiten. Daarom organiseren wij regelmatig filmavonden, kooklessen (hoe maak je de perfecte paella?), Spaanse karaokemiddagen en opfrislessen of didactische workshops om je taalvaardigheden te perfectioneren.

Houd deze pagina in de gaten voor het actuele aanbod! Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met het secretariaat.

La Chana: muziekdocu over beroemde flamencodanseres

In 1946 werd in Barcelona Antonia Santiago Amador geboren. Ze groeide op in een armoedig gezin, maar beschikte over een groot talent voor de flamencodans. Onder de naam La Chana bereikte vanaf de jaren 60 grote roem als flamencodanseres, die de dans vernieuwde met haar onnavolgbare ritmes. Terwijl op het podium de successen zich aaneenregen, was door toedoen van haar jaloerse en gewelddadige echtgenoot haar privéleven een hel. In 1979, op het hoogtepunt van haar carrière, verdween ze van de radar, om jaren later een comeback te maken.
In haar eerste lange documentaire brengt regisseur Lucija Stojevic La Chana's bewogen levensverhaal in beeld. Ze onthult wat er in 1979 gebeurde, ze laat de passie zien waarmee La Chana haar kunstvorm beoefende en welke offers ze daarvoor moest brengen. En ze laat de nu 70-jarige danseres nog eenmaal plaatsnemen op het podium. Winnaar VPRO Publieksprijs, IDFA 2016.

SPAANS KOKEN EN CONVERSATIE (A1.1+)

Workshop van vandaag: 'TARDE DE TAPAS'
Je leert onder andere: tortilla española, sepia a la plancha, champiñones al ajillo, choricitos a la sidra ...

World Cinema Festival Amsterdam

Op wereldreis zonder de stad te verlaten? Dat kan deze zomer bij World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat je van 17 t/m 26 augustus meeneemt naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

Spaans in het najaar!

Altijd al Spaans willen leren? Je huidige Spaans perfectioneren?
September is dé maand om te starten met een nieuwe cursus!

Fiesta del Gusto

Op zaterdag 2 september vindt het Fiesta del Gusto (onderdeel van Food Night) plaats op het Javaplein in Amsterdam Oost!
Spaans eten, Spaanse muziek, cultuur en acts, van 14.00 uur tot middernacht.

Noelia Sabarea

zaterdag 2 september in Paradiso Noord
Zaal open 19:15, Aanvang 20:15

Optreden Bomba Estéreo

Bomba Estéreo is een mix van Zuid-Amerikaans enthousiasme en temperament met Hiphop, Reggae en Electro. Dit alles versterkt door de invloeden van Colombiaanse muziekstijlen zoals cumbia en champeta, en je hebt een perfect muzikaal-recept voor de zomer. De band werd in 2005 gevormd door oprichter Simón Mejía. Al snel werd de uit Santa Marta afkomstige Liliana Saumet gevraagd voor haar bijdrage als zangeres en tekstschrijfster. In 2009 bracht de band hun grootste hit uit ‘Fuego’. Deze single werd tevens de soundtrack voor de game FIFA 10. Inmiddels reist Bomba Estéreo de hele wereld af met hun aanstekelijke en positieve muziek. Van New York tot aan Tokyo en van Amsterdam tot Bogota. Tussendoor had de band ook nog even tijd om een remix op te nemen van hun track ‘Fiesta’, met niemand minder dan Will smith. Smith was op vakantie in Colombia en hoorde tijdens zijn verblijf de track ‘Fiesta’ overal op de radio. Ook hij kon niet stil blijven staan en besloot contact op te nemen met de band. Volgens oprichter Simón Mejía "This opportunity to work with Will was beyond anything we have dreamed of. It's not a traditional featuring -- it's just magic.”
Zaal open: 19.00 uur

CURSO DE CUENTOS LATINO AMERICANOS

Perfectioneer je actieve Spaans door middel van literaire teksten uit Latijns-Amerika!
Door middel van literaire teksten van Latijns-Amerikaanse schrijvers breid je je vocabulaire uit en verstevig je je actieve taalgebruik. In de les ga je in op de betekenis van de tekst en de woordenschat en uitdrukkingen.