SOCIALS:

7x waarom Spaans leren helemaal CALIENTE is

1. VIAJAR

Waar een paar jaar geleden iedereen nog massaal in tanktop de Thaise Ko San Road onveilig maakte is Latijns-Amerika nu hélemaal in. Een paar woordjes Spaans leer je zo en zo voorkom je dat je ineens krokodil eet, kun je vragen waar ‘la playa’ is én hoef je eens een keer niet alleen maar met Nederlanders te chillen (want as wel all know: die zijn óveral)

2. SERIES

Narcos, Casa de Papel, Casa de Flores, ELITE y mucho más; Netflix biedt een heel scala aan Spaanse series aan waar wij Nederlanders geen genoeg van krijgen. Vergeet trouwens ook niet alle prachtige Spaanse films met wegzwijmel acteurs als Antonio Banderas & Penelope Cruz… Hoe leuk om dit allemaal zonder ondertiteling te bekijken?

3. MÚSICA

Latin music is helemaal hot, maar soms is het best handig om te weten wat je nou precies aan het meebléren bent. Wat bedoelt Maluma bijvoorbeeld met het liedje ‘Felices los 4?’? Heeft ‘ie het nou over een kwartetje, een open relatie of een hechte vriendschap? Misschien wel even handig om te weten…

4. AMOR

Ja ehh, Nederlanders zijn lang leuk & lief maar voor degene onder ons die wel van wat latin vibes houden weten in wat voor walhalla je terecht komt als je gaat reizen door Latijns-Amerika. En tja met een beetje Spaans begrijp je dat als een latino je Linda noemt hij niet zomaar een random naam roept, maar bedoelt dat ie je mooi vindt.

5. TRANQUILO

In Spaanstalige landen wordt natuurlijk niet voor niks het woord tranquilo bijna vaker gebruikt dan hola. Het gaat daar namelijk altijd nét even een stukje langzamer dan wij gewend zijn. Spreek je dus de taal een beetje, dan krijg je automatisch de Spaanse relaxte vibes mee! Siëstaatje?

6. TRABAJAR

Ben jij het regenachtige Nederland soms ook hélemaal zat en droom je stiekem van een tropischer leventje? Dan is het voor jou misschien niet zo’n gek idee om een tijdje in Spanje of Latijns-Amerika te gaan wonen en werken. Wel handig natuurlijk als je dan de taal spreekt; maakt het leven toch een stukje makkelijker.

7. SONIDO

Waar wij als Nederlanders in het oren van veel buitenlanders klinken als een kapotte wasmachine (ggghldgshgdghghghghghhgghggggggggg) is dat bij de Spaanse taal wel even anders. Als ze het over aardappels klinken krijg je het er nóg warm van. ¡Que rico, papi!

Geen reactie's

Geef een reactie