Activiteiten

Activiteiten

Spaans leren gaat sneller, en is nog leuker, als je het combineert met culturele activiteiten. Daarom organiseren wij regelmatig filmavonden, kooklessen (hoe maak je de perfecte paella?), Spaanse karaokemiddagen en opfrislessen of didactische workshops om je taalvaardigheden te perfectioneren.

Houd deze pagina in de gaten voor het actuele aanbod! Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met het secretariaat.

Herfstvakantie: week 22 oktober

In de week van 22 oktober is het herfstvakantie. Er zijn deze week geen lessen en het secretariaat is gesloten.
Vanaf maandag 29 oktober zijn we weer geopend.

LEER SPAANS IN 1 WEEK!

Supersnel Spaans leren?
Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

NIEUWE CURSUSSEN IN OKTOBER

Binnenkort starten met Spaans leren?
In oktober gaan we van start met COMPACTO en INTENSIVO-cursussen voor beginners en half-gevorderden.

MOLINOS KORTINGSACTIE: Salon Classique 'Mediterraneo'

In een intieme en ongedwongen sfeer maakt u kennis met het warme timbre van negentiende-eeuwse gitaar en strijkers: een unieke combinatie. Artistiek leidster Örzse Adam en presentator Ab Nieuwdorp nodigen u uit in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, waar de vrolijke klanken klinken van onder anderen de Zuid-Europese Paganini, Boccherini, Molino en De Fossa: de Salon Classique ‘Mediterraneo’.
De muziek wordt uitgevoerd door A’dam Diviso: Izhar Elias (gitaar), Igor Ruhadze en Daria Gorban (viool), Örzse Adam (altviool) en Andrea László (cello). A’dam Diviso is een kamermuziekgezelschap geïnitieerd door Örzse Adam, altvioliste, concertprogrammeur en eigenaar van Musix For You. Deze avond wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, bekend van AVROTROS en NPO Radio 4."Todos lo saben" met o.a. Penelope Cruz

Laura (Penélope Cruz) en haar gezin reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco (Javier Bardem). Wanneer het feest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura’s dochter, staat het leven van de Spaanse familie op z’n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.
Todos lo saben is de nieuwe film van de tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman). De psychologische thriller was de openingsfilm van het Cannes filmfestival.

Tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School

Van 2 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 in Het Schip: Gaudí en de Amsterdamse School. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.
Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí weer te bewonderen in Nederland. Vanaf 2 oktober staat Museum Het Schip een halfjaar in het teken van de organische bouw- en sierkunst van de wereldberoemde architect. Binnen de golvende gevels van Het Schip, arbeiderspaleis van de Amsterdamse School, word je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en neem je een kijkje in Gaudí’s fantasievolle wereld. Zijn liefde voor het ambacht, zijn inspiratie uit de natuur en toepassing van geometrische constructies komen overeen met de kenmerken van de Amsterdamse School. Met hun bouwwerken doorbraken de Catalaan Gaudí en de Nederlandse architecten van de Amsterdamse School tradities en waren ze actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. Ze brachten tijdloze schoonheid terug in verloederde steden.

Silvia Pérez Cruz in Muziekgebouw aan t'IJ

‘De Spaanse singer-songwriter Sílvia Pérez Cruz (1983) en haar dromerige songs zijn een tegengif voor de winter,’ schreef de pers bij de release van haar solodebuut in 2012. Sindsdien betovert Pérez Cruz de grote concertzalen in Spanje met haar intense, sensuele stem en haar mengeling van stijlen. Flamenco, jazz, habaneras, fado, folk, klassiek, pop: Sílvia Pérez Cruz maakt er haar eigen muziek van.
De Catalaanse is wars van etiketten, exploreert liever nieuwe muzikale vergezichten en kiest hierin zorgvuldig haar weg. In een intieme setting presenteert ze zich in het Muziekgebouw voor het eerst aan het Nederlandse publiek.

Tony Roe + José Quevedo in Muziekgebouw aan 't IJ

Toetsenist Tony Roe van het Nederlandse jazztrio Tin Men and The Telephone speelt de gevestigde flamenco-codes virtuoos aan flarden en bouwt ze met evenveel plezier weer op met de Spaanse flamencogitarist José Quevedo ‘Bolita’. Beide musici ontmoetten elkaar tijdens de Flamenco Biënnale 2015 en dat smaakte naar meer. Een flamencoverkenningstocht waarin ritmes uit Jerez de la Frontera en jazzimpro’s frank en vrij om elkaar heen cirkelen en een wereldse vlucht nemen.

Dani de Morón Septet + Patricia Guerrero (dans)

Met artiesten als Dani de Morón (1981) kan de flamenco nog heel lang vooruit. Geboren en getogen in gitaarstad bij uitstek, het Zuid-Spaanse Morón de la Frontera, heeft deze uitzonderlijke gitarist de traditionele alzapúa (de duim op de lage snaren) als vanzelfsprekend in zijn vingers. Tegelijkertijd weet hij nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken. Met drie sterzangers en dé danseres van dit moment, Patricia Guerrero, zet hij de flamencotraditie fris en swingend voort in de 21e eeuw. Zo laat De Morón horen waarom hij als een van de beste gitaristen van zijn generatie wordt beschouwd.