Activiteiten

Activiteiten

Spaans leren gaat sneller, en is nog leuker, als je het combineert met culturele activiteiten. Daarom organiseren wij regelmatig filmavonden, kooklessen (hoe maak je de perfecte paella?), Spaanse karaokemiddagen en opfrislessen of didactische workshops om je taalvaardigheden te perfectioneren.

Houd deze pagina in de gaten voor het actuele aanbod! Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met het secretariaat.

World Cinema Festival Amsterdam

Van 16 t/m 25 augustus 2018 vertoont World Cinema Amsterdam weer de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika én het Caribisch gebied in de Balie en Rialto en op diverse locaties in de open lucht. Het wordt de negende editie met negen wereldse films in competitie, het focusprogramma dat zich dit jaar richt op Cuba, films onder de sterrenhemel, special screenings, feestjes, eten… en natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel filmmakers aanwezig op het festival! Blok 16 t/m 25 augustus alvast in je agenda.
De negende editie staat in het teken van.. Cuba! Sinds drie jaar ondersteunt World Cinema Amsterdam met behulp van het Go Cuba!-fonds (beginnende) Cubaanse filmmakers om hun films te realiseren. De subsidie is weer voor drie jaar verlengd. Een goed moment om de Cubaanse film dit jaar breed uit te lichten.

Latin Food festival

HOLA! ¡Bienvenido!
Om 13 uur openen we de poorten en nemen we je mee naar de culinaire wereld van Latijns-Amerika.

OPEN DAG MOLINOS DE VIENTO

Altijd al Spaans willen leren? Of spreek je het al maar wil je het nóg beter beheersen?
Kom naar onze Open Dag en maak kennis met de leukste Spaanse taalschool van Amsterdam!

LEER SPAANS IN 1 WEEK!

Supersnel Spaans leren?
Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

SPAANS LEREN DIT NAJAAR?

Altijd al Spaans willen leren? Je huidige Spaans perfectioneren?
September is dé maand om te starten met een nieuwe cursus!

Tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School

Van 2 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 in Het Schip: Gaudí en de Amsterdamse School. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.
Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí weer te bewonderen in Nederland. Vanaf 2 oktober staat Museum Het Schip een halfjaar in het teken van de organische bouw- en sierkunst van de wereldberoemde architect. Binnen de golvende gevels van Het Schip, arbeiderspaleis van de Amsterdamse School, word je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en neem je een kijkje in Gaudí’s fantasievolle wereld. Zijn liefde voor het ambacht, zijn inspiratie uit de natuur en toepassing van geometrische constructies komen overeen met de kenmerken van de Amsterdamse School. Met hun bouwwerken doorbraken de Catalaan Gaudí en de Nederlandse architecten van de Amsterdamse School tradities en waren ze actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. Ze brachten tijdloze schoonheid terug in verloederde steden.

Herfstvakantie: week 22 oktober

In de week van 22 oktober is het herfstvakantie. Er zijn deze week geen lessen en het secretariaat is gesloten.
Vanaf maandag 29 oktober zijn we weer geopend.

LEER SPAANS IN 1 WEEK!

Supersnel Spaans leren?
Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

Silvia Pérez Cruz in Muziekgebouw aan t'IJ

‘De Spaanse singer-songwriter Sílvia Pérez Cruz (1983) en haar dromerige songs zijn een tegengif voor de winter,’ schreef de pers bij de release van haar solodebuut in 2012. Sindsdien betovert Pérez Cruz de grote concertzalen in Spanje met haar intense, sensuele stem en haar mengeling van stijlen. Flamenco, jazz, habaneras, fado, folk, klassiek, pop: Sílvia Pérez Cruz maakt er haar eigen muziek van.
De Catalaanse is wars van etiketten, exploreert liever nieuwe muzikale vergezichten en kiest hierin zorgvuldig haar weg. In een intieme setting presenteert ze zich in het Muziekgebouw voor het eerst aan het Nederlandse publiek.

Tony Roe + José Quevedo in Muziekgebouw aan 't IJ

Toetsenist Tony Roe van het Nederlandse jazztrio Tin Men and The Telephone speelt de gevestigde flamenco-codes virtuoos aan flarden en bouwt ze met evenveel plezier weer op met de Spaanse flamencogitarist José Quevedo ‘Bolita’. Beide musici ontmoetten elkaar tijdens de Flamenco Biënnale 2015 en dat smaakte naar meer. Een flamencoverkenningstocht waarin ritmes uit Jerez de la Frontera en jazzimpro’s frank en vrij om elkaar heen cirkelen en een wereldse vlucht nemen.

Dani de Morón Septet + Patricia Guerrero (dans)

Met artiesten als Dani de Morón (1981) kan de flamenco nog heel lang vooruit. Geboren en getogen in gitaarstad bij uitstek, het Zuid-Spaanse Morón de la Frontera, heeft deze uitzonderlijke gitarist de traditionele alzapúa (de duim op de lage snaren) als vanzelfsprekend in zijn vingers. Tegelijkertijd weet hij nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken. Met drie sterzangers en dé danseres van dit moment, Patricia Guerrero, zet hij de flamencotraditie fris en swingend voort in de 21e eeuw. Zo laat De Morón horen waarom hij als een van de beste gitaristen van zijn generatie wordt beschouwd.