Peña Flamenca in tapas bar Duende

Zo 07 Oktober 2018 / 17:30

Entree Peña: gratis

Programma
17.30 BAILAR SEVILLANAS
19.00 PEÑA FLAMENCA | OPEN PODIUM
20.30 - 22.00 ‘JUERGA’ por Tangos, Bulerías ...

Presentaties Peña
aub vooraf kenbaar maken. Versterking, houten dansvloer, Cajón aanwezig.
info@terremoto.nl | Maria Spaans T 020 676 4227 – do 11.30-13.00

Ook welkom om te komen luisteren en kijken, onder genot van een drankje en een tapa.

SPAANS LEREN DIT NAJAAR?

Altijd al Spaans willen leren? Je huidige Spaans perfectioneren?
September is dé maand om te starten met een nieuwe cursus!

NEW COURSE STARTS SEPTEMBER, 27!

Want to learn Spanish in Holland without speaking Dutch? No problem!
In Molinos de Viento we offer Spanish courses for beginners and beginners plus, using English as the teaching language.

Tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School

Van 2 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 in Het Schip: Gaudí en de Amsterdamse School. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.
Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí weer te bewonderen in Nederland. Vanaf 2 oktober staat Museum Het Schip een halfjaar in het teken van de organische bouw- en sierkunst van de wereldberoemde architect. Binnen de golvende gevels van Het Schip, arbeiderspaleis van de Amsterdamse School, word je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en neem je een kijkje in Gaudí’s fantasievolle wereld. Zijn liefde voor het ambacht, zijn inspiratie uit de natuur en toepassing van geometrische constructies komen overeen met de kenmerken van de Amsterdamse School. Met hun bouwwerken doorbraken de Catalaan Gaudí en de Nederlandse architecten van de Amsterdamse School tradities en waren ze actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. Ze brachten tijdloze schoonheid terug in verloederde steden.

Herfstvakantie: week 22 oktober

In de week van 22 oktober is het herfstvakantie. Er zijn deze week geen lessen en het secretariaat is gesloten.
Vanaf maandag 29 oktober zijn we weer geopend.

LEER SPAANS IN 1 WEEK!

Supersnel Spaans leren?
Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

Silvia Pérez Cruz in Muziekgebouw aan t'IJ

‘De Spaanse singer-songwriter Sílvia Pérez Cruz (1983) en haar dromerige songs zijn een tegengif voor de winter,’ schreef de pers bij de release van haar solodebuut in 2012. Sindsdien betovert Pérez Cruz de grote concertzalen in Spanje met haar intense, sensuele stem en haar mengeling van stijlen. Flamenco, jazz, habaneras, fado, folk, klassiek, pop: Sílvia Pérez Cruz maakt er haar eigen muziek van.
De Catalaanse is wars van etiketten, exploreert liever nieuwe muzikale vergezichten en kiest hierin zorgvuldig haar weg. In een intieme setting presenteert ze zich in het Muziekgebouw voor het eerst aan het Nederlandse publiek.

Tony Roe + José Quevedo in Muziekgebouw aan 't IJ

Toetsenist Tony Roe van het Nederlandse jazztrio Tin Men and The Telephone speelt de gevestigde flamenco-codes virtuoos aan flarden en bouwt ze met evenveel plezier weer op met de Spaanse flamencogitarist José Quevedo ‘Bolita’. Beide musici ontmoetten elkaar tijdens de Flamenco Biënnale 2015 en dat smaakte naar meer. Een flamencoverkenningstocht waarin ritmes uit Jerez de la Frontera en jazzimpro’s frank en vrij om elkaar heen cirkelen en een wereldse vlucht nemen.

Dani de Morón Septet + Patricia Guerrero (dans)

Met artiesten als Dani de Morón (1981) kan de flamenco nog heel lang vooruit. Geboren en getogen in gitaarstad bij uitstek, het Zuid-Spaanse Morón de la Frontera, heeft deze uitzonderlijke gitarist de traditionele alzapúa (de duim op de lage snaren) als vanzelfsprekend in zijn vingers. Tegelijkertijd weet hij nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken. Met drie sterzangers en dé danseres van dit moment, Patricia Guerrero, zet hij de flamencotraditie fris en swingend voort in de 21e eeuw. Zo laat De Morón horen waarom hij als een van de beste gitaristen van zijn generatie wordt beschouwd.