Activiteiten

Activiteiten

Spaans leren gaat sneller, en is nog leuker, als je het combineert met culturele activiteiten. Daarom organiseren wij regelmatig filmavonden, kooklessen (hoe maak je de perfecte paella?), Spaanse karaokemiddagen en opfrislessen of didactische workshops om je taalvaardigheden te perfectioneren.

Houd deze pagina in de gaten voor het actuele aanbod! Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met het secretariaat.

Alexander Abreu & Habana d'Primera

Cuba's 'numero uno' salsa- en timba-orkest komt voor een exclusief optreden naar de Melkweg. Trompettist, zanger en componist ALEXANDER ABREU OFICIAL is de laatste jaren de golden boy van de Cubaanse salsa gebleken met de megahit 'Me dicen Cuba', dat voor velen het nieuwe Cubaanse volkslied is geworden. Maar niet alleen zijn eigen composities getuigen van groot vakmanschap, ook zijn bewerking van Los Van Van's 'Que Sorpresa' krijgt de handen op elkaar, en de voetjes van de vloer. Samen met zijn Cuban All-Star-band Havana D' Primera staat hij garant voor een swingende avond!
ALEXANDER ABREU & HAVANA D'PRIMERA

The BvR Flamenco Bigband

Van Rossum verbindt in zijn composities jazz met flamenco. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke orkestraties en door gebruik te maken van de dynamiek van de big band.
De Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum richtte in 2011 zijn Flamenco Big Band op. Niet zomaar een big band, maar een ‘oversized big band’ rond een flamenco-kern.

Amsterdam Spanish Film festival!

Van 28 mei t/m 2 juni in Amsterdam: het Amsterdam Spanish Film Festival!
Amsterdam Spanish Film Festival is a unique film exhibition initiative allowing people based in Amsterdam and broader audiences to discover and engage with a carefully ­honed selection of cinema from Spain and Spanish ­speaking Latin America. ASFF launched, organised and solidly programmed by SIN FIN CINEMA, provide a showcase of new trends of mainstream Spanish cinema as well as focusing on independent, artistic and experimental Spanish films.

Tánana – Klaar voor vertrek

Tánana betekent in de Yagán-taal: klaar voor vertrek. Na veertig jaar keert kanovaarder Martin González terug naar zijn geboortegrond in de Kaap Hoorn archipel, de allerzuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Hij bouwt een kleine boot en neemt ons mee op zijn tocht.
Deze bijzondere documentaire biedt een portret van de Yagán-mensen van vandaag de dag. De film geeft een inkijkje in de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Vuurland, de meest zuidelijk wonende mensen op aarde. Zij leefden vroeger als waternomaden in hun kano’s. We zien hoe Yagán hun leven aanpassen aan de omgeving en hoe ze leven in harmonie met de natuur. En we horen over de strubbelingen om hun cultureel erfgoed over te dragen. Voortdurend zien we in de achtergrond de oogstrelende beelden van het landschap met bergen en gletsjers rond het Beagle-kanaal en de wateren van de Kaap Hoorn archipel.

Hablemos de España: DE DICTADURA A DEMOCRACIA

Molinos organiseert een boeiende lezing met als thema: POLITIEK IN SPANJE!
"Hablemos de Espana, DE DICTADURA A DEMOCRACIA"

Hablemos de Espana, LA POLITICA ACTUAL

Molinos organiseert een boeiende lezing met als thema: POLITIEK IN SPANJE!
"Hablemos de Espana, LA POLITICA ACTUAL"

Coro Encanto zingt muziek uit het Caribisch gebied!

Coro Encanto zingt op 15 & 16 juni muziek uit het Caraïbisch gebied: Cuba, Venezuela,
Mexico, Trinidad, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Liederen over de liefde,

Leer Spaans in 1 week!

Snel Spaans leren?
Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.

Lleno de flamenco: middagvoorstelling

Het middagprogramma omvat groepsvoorstellingen, danssolo's, en zang & gitaarpresentaties, die worden begeleid door Flamenco zang, -gitaar, e/o andere instrumenten. De optredende groepen/ solisten zijn vergevorderd of semiprofessioneel.
Het Randprogramma omvat diverse workshops gedurende de dag

Lleno de flamenco: avondvoorstelling

Avondvoorstelling: ‘LIMINAL’ - Vanesa Aibar
Vanesa Aibar dans, David Lagos zang,

Pablo Sáinz Villegas in Concertgebouw

Pablo Sáinz Villegas - die onlangs een hitalbum uitbracht met Placido Domingo - samen met Amsterdam Sinfonietta in een speels en hartstochtelijk programma: van Rodrigo tot Falla. Een Spaanse zomeravond!
Pablo Sáinz Villegas

NIEUW: zomercursus BASICO COMPLETO!

Wil je supersnel de complete basis van de Spaanse taal leren? Doe dan mee met onze nieuwe zomercursus: BASICO COMPLETO! Een 3-weekse cursus, waarbij je van maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur les hebt. Zo wordt je helemaal ondergedompeld in de basis van het Spaans en behaal je na 3 weken het A1 niveau!
Deze cursus behandelt de volgende thema's en grammatica:

NIEUW: Combi de verano-cursus BASICO!

Actief met Spaans bezig blijven deze zomer? Doe dan mee met onze COMBI-DE-VERANO CURSUS (BASICO).
Een complete zomercursus waarin een gevarieerde combinatie van grammatica, conversatie en cultuur!

NIEUW: Combi de Verano-cursus ALTO +

Actief met Spaans bezig blijven deze zomer? Doe dan mee met onze COMBI-DE-VERANO CURSUS (ALTO en hoger).
Een complete zomercursus waarin een gevarieerde combinatie van grammatica, conversatie en cultuur!

NIEUW: Combi de Verano-cursus INTERMEDIO!

Actief met Spaans bezig blijven deze zomer? Doe dan mee met onze COMBI-DE-VERANO CURSUS (INTERMEDIO).
Een complete zomercursus waarin een gevarieerde combinatie van grammatica, conversatie en cultuur!

NIEUW! zomercursus INTERMEDIO COMPLETO!

Wil je supersnel het complete INTERMEDIO niveau van de Spaanse taal leren? Doe dan mee met onze nieuwe zomercursus: INTERMEDIO COMPLETO!
Een 3-weekse cursus, waarbij je van maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur les hebt. Zo wordt je helemaal ondergedompeld in de basis van het Spaans en behaal je na 3 weken het A2 niveau!