Bizets opera CARMEN

Do 24 Mei 2018 / 20:00

Donderdag 24 mei, 20.00 uur draait Bizets Carmen, een topproductie van The Royal Opera, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Anna Goryachova vertolkt de titelrol in de originele, meeslepende voorstelling van regisseur Barrie Kosky.

Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Na de registraties van Die Zauberflöte (29 maart), Macbeth (26 april) en Carmen (24 mei) vertoont Omniversum op 21 juni met Rigoletto de vierde en laatste opera van dit seizoen. Bij de vertoningen wordt honderdveertig vierkante meter van de koepel gebruikt, waarbij je de zangers recht in het gezicht kijkt. Een meeslepende ervaring.

CARMEN
De zigeunerin Carmen werkt in een tabaksfabriek in Sevilla. Als ze in aanvaring komt met de autoriteiten, versiert ze korporaal Don José om uit de gevangenis te blijven. Hij is zo in de ban van de verleidster dat hij zich zelfs aansluit bij de smokkelaarsbende waarmee ze optrekt. Carmen is echter al snel op hem uitgekeken en gaat in op de avances van de toreador Escamillo. Een tragisch einde is onvermijdelijk.

Door de mix van passie, sensualiteit en Spaans temperament is George Bizets Carmen sinds de première in 1875 uitgegroeid tot een onweerstaanbare cocktail, die nog altijd in de Top 5 van meest uitgevoerde opera’s staat. Carmen zit bomvol beroemde melodieën, zoals Don José’s La fleur qua tu m’avais jetée, Carmens Habenera en het lied van de toreador. Regisseur Barrie Kosky maakt er bij The Royal Opera een originele, weinig traditionele, maar niet minder meeslepende voorstelling van met een verteller en extra muziek. Jakub Hruša dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Russische mezzosopraan Anna Goryachova (Carmen), de Italiaanse tenor Francesco Meli (Don José), de Russische sopraan Kristina Mkhitaryan (Micaëla) en de Litouwse bas-bariton Kostas Smoriginas (Escamillo).

De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn te koop via shop.omniversum.nl.

De voorstelling duurt drie uur en twintig minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

Omniversum, Pres. Kennedylaan 5, Den Haag

DOE BASICO 2 IN 1 WEEK!

Supersnel Spaans leren, niveau Básico 2?
Doe mee met de intensieve 5-daagse cursus en doorloop het niveau Básico 2 in één week.

Amsterdam Spanish Film Festival

Van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni staat Amsterdam volledig in het teken van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse film. Amsterdam Spanish Film Festival is het enige Spaanse filmfestival van Nederland met een divers programma van films, muziek en gastronomie.
Tijdens de 4e editie biedt het Amsterdam Spanish Film Festival in zes dagen zo’n 25 speelfilms, maar ook live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het festival vindt in de hoofdstad plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter. De kaartverkoop is eind april gestart via de websites van de deelnemende bioscopen. Het complete programma is via onderstaande link te vinden.

Curso de Cine Español

Op donderdag 31 mei start een nieuwe CURSO DE CINE!
Een conversatiecursus voor (half)gevorderde cursisten waarin elke les een andere Spaanse film wordt besproken.

SPAANS LEREN IN DE ZOMER?

Spaans leren in de zomer? Dat kan!
Vanaf maandag 23 juli gaan we van start met nieuwe cursussen. Deze zomercursussen bestaan uit 6 lessen van 3 uur. Zo vestig je een uitstekende basis van de taal. Of breid je je kennis nog verder uit.

BOOST JE CONVERSATIE (BASICOS)

Geef je spreekvaardigheid een flinke zet en doe mee met deze superbooster: 0% grammatica, 100% conversatie! Met vocabulaire-oefeningen, rollenspelen, leuke quizzen, etc. activeer je je woordenschat en leer je de taal in de praktijk gebruiken.
Wanneer? Zaterdag 2 juni 2018, van 10:00- 13.15 (3 uur)

BOOST JE CONVERSATIE (INTERMEDIOS)

Geef je spreekvaardigheid een flinke zet en doe mee met deze superbooster: 0% grammatica, 100% conversatie! Met vocabulaire-oefeningen, rollenspelen, leuke quizzen, etc. activeer je je woordenschat en leer je de taal in de praktijk gebruiken.
Wanneer? Zaterdag 9 juni 2018, van 10:00- 13.15 (3 uur)

FLAMENCO BIËNNALE INTERMEZZO: NOCHE BLANCA

Een Flamenco White Night met maar liefst drie concerten, van traditioneel tot jazz, door jonge aanstormende artiesten. Een heuse ‘Noche Blanca’ die, zoals in Spanje gebruikelijk, tot in de kleine uurtjes duurt.
Met: PEDRO EL GRANAÍNO & PATROCINIO HIJO

SPAANS KOKEN & CONVERSATIE: INTERMEDIO 1+

Workshop van vandaag: 'TARDE DE PAELLA VEGETARIANA'.
Je leert deze keer een VEGETARISCHE paella maken.

Lleno de flamenco

Lleno de Flamenco is een jaarlijks terugkerend flamencofestival waar ontmoeting en presentatie plaatsvindt tussen professionele dansers, muzikanten, zangers en andere liefhebbers. Voor de 25e editie op 1 juli wordt Paradiso omgetoverd tot een hartverwarmende, gepassioneerde smeltkroes met workshops en presentaties, een foto-expositie, een flamencomarkt en Spaanse tapas van restaurant ‘Sal Gorda’.
Als hoogtepunt geeft de gevierde flamencodanseres Ana Morales 's avonds een optreden met het programma ‘UNA NOCHE ABIERTA’ - Homenaje Andrés Marín’, hiervoor zijn aparte kaarten te koop of een passepartout waarmee het middag- en avondprogramma beiden toegankelijk zijn.

Que Dios nos perdone, Spaanse film

Madrid, de hete zomer van 2011. Anderhalf miljoen gelovigen wachten op de komst van paus Benedictus XVI, terwijl een nieuwe bezuinigingsronde van de regering zorgt voor felle demonstraties. Veiligheidstroepen bewaken de stad, waar een seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. Twee rechercheurs met de nodige persoonlijke problemen, de introverte Velarde en de extraverte Alfaro, krijgen de opdracht de zaak zo snel en stil mogelijk op te lossen.
Roberto Álamo (La piel que habito) en Antonio de la Torre (La isla minima, The Fury of a Patient Man) spelen de hoofdrollen in Que Dios nos perdone. De psychologische thriller van Rodrigo Sorogoyen (Stockholm), een groot succes in Spanje en Frankrijk, grijpt je vanaf de eerste beelden en laat je niet meer los. In San Sebastian won de film de juryprijs voor beste scenario; Roberto Álamo werd voor zijn vertolking bekroond met een Goya, Feroz en José María Award.

Flamenco grootheid Vicente Amigo!

De Andalusische stergitarist Vicente Amigo in een zinderend flamencoconcert. Gepassioneerd, vurig en sensueel.
Vicente Amigo