Amsterdam Spanish Film Festival!

Wo 28 Oktober 2020 / 20:00

Na de annulering in mei is het Spaanse filmfestival terug en heet je welkom op de 6e REVIVED-editie. Het SFF heeft een heel speciaal programma samengesteld dat is aangepast aan de nieuwe maatregelen om op een veilige manier te genieten van de Spaanse film en cultuur.

Ontdek een zorgvuldig uitgekozen selectie films uit verschillende genres die de fascinerende verscheidenheid van de Spaanse cinema in al haar rijkdom laat zien! Van boeiende thrillers en actiefilms tot vermakelijke komedies, ontroerende drama's en documentaires, deze selectie zal opnieuw de dynamiek en creativiteit van de Spaanse cinema van vandaag laten zien.

Het volledige programma van het Spaanse Filmfestival is aangekondigd. Ook via de websites van de deelnemende Amsterdamse bioscopen is de kaartverkoop gestart.

Hieronder vind je enkele programmaonderdelen.

Hoogtepunten
Frisse nieuwe stemmen zoals Belén Funes, Isabel Lamberti, Pilar Palomero, Leticia Dolera, Lucía Alemany, Paula Cons & Nuria Giménez zullen het programma vormgeven die voornamelijk geleid en vertegenwoordigd wordt door vrouwen! Deze 6e editie onderscheidt zich door vrouwelijk talent onder de aandacht te brengen en aan te moedigen. Dit programma bestaat toevalligerwijs uit 80% films die zijn geregisseerd door vrouwen.

Dit jaar ontmoet onze sectie Spanish Cinema Without Fear Nederland! Spaanse en Nederlandse cinema bundelen hun krachten in deze interculturele uitwisseling. Deze sectie ontmoet Nederland met een heel speciale showcase gericht op Spaanse en Nederlandse coproducties die de traditie tarten en de moed hebben om te experimenteren. Ze begeven zich in de periferie van de Spaanse filmindustrie en overschrijden de grenzen van het traditionele verhaal. De filmmakers van deze categorie die in Nederland zijn gevestigd, zullen bij ons aanwezig zijn op het festival om hun werk te presenteren en extra achtergrond en inzicht te brengen in onze screenings.

We zijn ook erg trots om aan te kondigen dat volledig programma bijna allemaal Nederlandse premières zijn! De meeste films die we brengen, zijn nieuwe titels die rechtstreeks afkomstig zijn uit de voorstellingen op het San Sebastian International Film Festival en het Malaga Spanish Film Festival 2020.

NIEUWE CURSUSSEN OP LOCATIE!

Dit najaar starten met Spaans leren?
In zowel oktober als november gaan we van start met cursussen op alle niveaus op locatie!

Grammatica BOOSTER INTERMEDIO- online

Weet je even niet meer precies hoe het allemaal zit? Wil je alle regels herhalen en wil je in no-time weer helemaal ‘bij’ zijn? Schrijf je dan nu in voor onze speciale 2,5 uur durende Grammatica Booster!
In deze mega compacte INTERMEDIO booster ga je de volgende grammaticale onderdelen herhalen:

Grammatica BOOSTER ALTO- online

Weet je even niet meer precies hoe het allemaal zit? Wil je alle regels herhalen en wil je in no-time weer helemaal ‘bij’ zijn? Schrijf je dan nu in voor onze speciale 2,5 uur durende Grammatica Booster!
In deze mega compacte ALTO booster ga je de volgende grammaticale onderdelen herhalen:

Grammatica BOOSTER AVANZADO-online

Weet je even niet meer precies hoe het allemaal zit? Wil je alle regels herhalen en wil je in no-time weer helemaal ‘bij’ zijn? Schrijf je dan nu in voor onze speciale 2,5 uur durende Grammatica Booster!
In deze mega compacte AVANZADO booster ga je de volgende grammaticale onderdelen herhalen:

BEGINNERSCURSUS Spaans in La Cervecería!

In samenwerking met La Cervecería organiseert Molinos een 8-weekse beginnerscursus, inclusief een glaasje sangría in de les! De lessen vinden plaats in La Cervecería, een supergezellige Spaanse tapasbar in Oost, met één van de ervaren docenten van Molinos!
Dus wil jij nú Spaans leren, in een gezellige Spaanse bar met leuke mensen en een Molinos-top-docent? Schrijf je (eventueel met een amigo) dan gauw in!

Flamenco Biennale 2021

Van 22 januari tot en met 14 februari 2021 vindt de 8e Flamenco Biënnale Nederland plaats. Weer gaan we 12 steden in Nederland en België af. Het startschot wordt gegeven in het Muziekgebouw aan het IJ met de prachtigste voorstellingen uit de smeltkroes die flamenco is. Spraakmakende flamencoartiesten als Israel Galván, Mayte Martín, Ana Morales, Valeriano Paños, Alfredo Lagos, Karen Lugo toveren het Muziekgebouw voor de achtste keer om tot een eigentijdse flamencotempel. Daarnaast presenteren we maar liefst twee spiksplinternieuwe eigen creaties, waaronder twee eigen Flamenco4Kids projecten. Wij kunnen niet wachten!
Bestel hier alvast uw kaarten:

Spaanse nachten: Ciconia Consort

Het jonge strijkorkest Ciconia Consort en solist Pieter Wispelwey brengen een programma vol opzwepende ritmes, castagnetten en flamenco, met werken van Boccherini, Turina, Ravel en Márquez.
Spaanse nachten

Spaans zomerfeest met Pablo Sáinz Villegas

Gitarist Pablo Sáinz Villegas speelt bij het Nederlands Philharmonisch Orkest Rodrigo’s beroemde, vlammende Concierto de Aranjuez. Ook: warmbloedige suites uit Bizets Carmen, Ravels Ma mère l'oye en Falla’s De driekantige hoed.
Pablo Sáinz Villegas