Español con Arte

Do 31 Januari 2019 / 18:00

In deze conversatiecursus introduceren we een aantal bekende kunstenaars en hun relatie tot Spanje en Nederland. Elke les wordt een andere schilder behandeld op basis van een tekst en gezamenlijke klassikale bespreking.

De laatste les vindt plaats in het Rijksmuseum!

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus heb je minimaal niveau Intermedio 2 nodig. Voertaal is Spaans.

De docente is Marta Latorre (Granada, Spanje), beeldend kunstenaar en bij het Instituto Cervantes opgeleid tot docente Spaans als Tweede Taal.

Het programma bestaat onder andere uit de lessen 'Miró y el interior holandés', 'El retrato de Goya', 'La fama de Rubens en España' en 'Jan van Eyck y España'.

Prijs: € 260,– voor 6 lessen van 3 uur
Wanneer: donderdagavond van 18:00 tot 21:15
Startdatum: 31 januari 2019

Accademia del Piacere met Fahmi Alqhai & Ghalia Benali

Klassiek en flamenco, Oost en West komen sprankelend samen in het nieuwe programma van Accademia del Piacere. Oude romances (balladen) klinken via de stemmen van de Tunesische zangeres Ghalia Benali en de Spaanse sopraan Marivi Blasco.
*Accademia del Piacere vervangt zangeres Silvia Pérez Cruz

Tony Roe + José Quevedo in Muziekgebouw aan 't IJ

Toetsenist Tony Roe van het Nederlandse jazztrio Tin Men and The Telephone speelt de gevestigde flamenco-codes virtuoos aan flarden en bouwt ze met evenveel plezier weer op met de Spaanse flamencogitarist José Quevedo ‘Bolita’. Beide musici ontmoetten elkaar tijdens de Flamenco Biënnale 2015 en dat smaakte naar meer. Een flamencoverkenningstocht waarin ritmes uit Jerez de la Frontera en jazzimpro’s frank en vrij om elkaar heen cirkelen en een wereldse vlucht nemen.

Dani de Morón Septet + Patricia Guerrero (dans)

Met artiesten als Dani de Morón (1981) kan de flamenco nog heel lang vooruit. Geboren en getogen in gitaarstad bij uitstek, het Zuid-Spaanse Morón de la Frontera, heeft deze uitzonderlijke gitarist de traditionele alzapúa (de duim op de lage snaren) als vanzelfsprekend in zijn vingers. Tegelijkertijd weet hij nieuwe harmonieën en stemmingen aan zijn snaren te ontlokken. Met drie sterzangers en dé danseres van dit moment, Patricia Guerrero, zet hij de flamencotraditie fris en swingend voort in de 21e eeuw. Zo laat De Morón horen waarom hij als een van de beste gitaristen van zijn generatie wordt beschouwd.