Zomercursussen in Molinos!

Terug op locatie!

Nu er steeds meer mensen zijn gevaccineerd en Nederland langzaam maar zeker weer van het slot afgaat zijn er ook voor ons mogelijkheden om aankomende zomer met kleine groepjes op locatie les te geven! We hebben daarom in juli weer wat fysieke cursussen ingepland, maar vanwege de afstand hebben we beperkt plek. Wil je dus graag meedoen aan één van onze cursussen op locatie, wacht dan niet te lang met je plekje te reserveren. Wij kunnen in elk geval niet wachten om jullie allemaal weer te zien!

Speciale zomercursussen

Wegens succes komen onze speciale Combi de Verano & conversatiecursussen deze zomer weer terug. In deze speciale cursussen ga je veel oefenen met conversatie, herhalen van de grammatica én je gaat ook een stukje cultuur behandelen (denk aan het bespreken van een Spaanstalige film, artikel, boek e.d.) Wil je meer informatie over de inhoud van deze cursussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen! Ben je op zoek naar een andere soort cursus? Kijk dan ook even op ons rooster, want we bieden ook een aantal reguliere groepen aan.

Privélessen

WIl jij deze zomer je helemaal focussen op het leren van de Spaanse taal en met een van onze docenten een privé programma volgen wat helemaal is aangepast aan jouw wensen? Boek dan één van onze privéles pakketten! Als je meerdere lessen boekt krijg je van ons een flinke korting zodat je je deze zomer helemaal kunt onderdompelen in de Spaanse taal. Deze privélessen zijn zowel mogelijk op locatie (bij ons of bijvoorbeeld bij jouw thuis) of online. Neem voor een offerte contact op zodat we kunnen kijken wat we je kunnen aanbieden.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2021

T/m 9 februari alle lessen online

Helaas zitten we nog steeds in een lockdown. Dit houdt in dat we t/m 9 februari géén lessen op locatie kunnen geven. We zullen daarom tot die tijd al onze Spaanse lessen online geven.

Zodra de regels worden versoepeld willen we zo snel mogelijk weer lessen op locatie geven (uiteraard op 1,5 meter afstand en met alle veiligheidsmaatregelen vandien).

ONLINE GROEPEN MET 3 PERSONEN

Omdat we tóch veel thuis zitten kun je net zo goed vanuit huis Spaans leren! Onze online cursussen zijn met 3 cursisten; lekker kleine groepjes dus en daardoor meer persoonlijke aandacht! Je hebt 8x1 uur (Básicos) of 11x1 uur (hogere niveaus) les, natuurlijk met één van onze topdocenten!

Zo ben jij straks als we weer mogen reizen optimaal voorbereid om je Spaans in de strijd te gooien op vakantie!

Bekijk het aanbod hieronder:

Flamenco Biennale online!

Van 22 januari tot en met 14 februari 2021 vindt de 8e Flamenco Biënnale Nederland plaats. Geniet dit jaar van de Flamenco Biennale via livestream.

Het startschot wordt gegeven in het Muziekgebouw aan het IJ en gedurende het festival zijn de prachtigste voorstellingen te volgen, gratis of tegen betaling!

Zie het complete programma & alle info hieronder:

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2020

CURSUSSEN november, december en januari

De komende weken starten als beginner je Spaans weer oppakken? Er staan weer genoeg nieuwe cursussen gepland! Vooral op locatie maar ook online!

¡Hasta pronto!

Español&Go: in 1 uur GRAMMATICA BIJSPIJKEREN!

Terug van weggeweest: Español&Go! In deze eenmalige ONLINE lessen spijker je binnen één uur je grammaticale kennis bij over het onderwerp waar jij moeite mee hebt.

Español&Go: Ser y Estar: woensdag 25 november, 20.30 uur.

Español&Go: El Indefinido: woensdag 2 december,17:00 uur.

Zie voor alle info & onderwerpen onze online activiteiten agenda!

Online proefles doen?

Wil je graag ervaren hoe zo'n gezellige online Spaanse les er aan toe gaat? Doe dan mee met 1 van onze GRATIS ONLINE PROEFLESSEN! Er zijn verschillende niveau's, volgende week starten we met beginners en beginners plus(A1)!

Check alle data & tijden hier onder:

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2020

Nieuwe cursussen!

We zijn heel blij om weer veel groepen op locatie te hebben! Ook met de nieuwste maatregelen kunnen we doorgaan op locatie. Onze groepen zijn namelijk nooit groter dan 11 (toegestaan is 30) en we kunnen de 1,5 meter tussen de cursisten waarborgen.
In OKTOBER en NOVEMBER starten er nog verschillende niveaus, dus kom gezellig mee doen! Online lessen hebben we ook, check ons complete aanbod.

Boekvertaling: De contreien van Níjar

Eind vorig jaar was Molinos het toneel van een presentatie van de vertaling van Campos de Níjar van de Spaanse schrijver Juan Goytisolo. Nederlandse titel: De contreien van Níjar. Een reis in het Andalusië van de jaren vijftig.
Toen ondernam Juan Goytisolo meerdere voettochten door wat nu Parque Natural de Cabo de Gata is, in Andalusië. In DE CONTREIEN VAN NÍJAR beschrijft hij het lege en dreigende, maar prachtige landschap – dat vandaag de dag nog grotendeels hetzelfde is - en zijn ontmoeting met de mensen van de streek.
De inmiddels tweede druk is voorzien van een nawoord waarin María Ramos Jordán, docente bij Molinos, vertelt over Juan Goytisolo en zijn plaats in de Spaanse literatuur.

Bestellen? Mail de uitgeverij: aahoogteiling@kpnmail.nl met daarin uw naam en adres. U krijgt het boek dan toegezonden, met factuur. Prijs € 16,50 ((incl. verzendkosten). Speciaal voor (ex-)cursisten van Molinos de Viento wordt – indien gewenst dit aangeven in e-mail – een elektronisch bestand bijgeleverd met de Spaanse tekst van het boek. Het is ook verkrijgbaar via de (betere) boekhandel en bol.com.

Boek Andre Brouwer: Waar je zin in hebt

In de hete zomer van 2015 liep onze cursist André Brouwer van zijn woonplaats Alkmaar naar Santiago de Compostela. In ruim honderd korte verhalen neemt hij u mee op zijn reis. Een boek over vertrouwen, vriendschap, verbondenheid, aanvaarden, niet oordelen, bezit als ballast, onverwachte hulp als het tegen zit, ontvangen wat moeilijker is dan geven, loslaten, maar vooral over ontmoetingen. Met de Française Marie-Anne als echtgenote voor één dag, met pelgrim Fenneke als vrouw voor één nacht, met de Duitse Jetta op wie hij een beetje verliefd werd.
€ 19,95. Voor info en bestellen: info@brouwervanteksten.com

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

Terug op locatie! Nieuwe cursussen op alle niveaus

We zijn ontzettend blij om weer veel verschillende groepen op locatie te hebben! Deze maand zijn veel cursisten weer gestart met een cursus, in wat kleinere groepjes om genoeg afstand te kunnen bewaren.

In oktober en november starten er nog verschillende niveaus, dus kom gezellig mee doen!

La clase de la Cervercería!

In samenwerking met La Cervecería organiseren we een 8-weekse beginnerscursus, inclusief een glaasje sangría inde les! De lessen vinden plaats in La Cervecería, een supergezellige Spaanse tapasbar in Oost, met één van de ervaren docenten van Molinos!

Start: 26-10-2020
Dag&Tijd: Maandag 18.00-19.30 uur

Aanmelden? Klik hieronder:

GRAMMATICA BOOSTERS in oktober!

Wegens succes herhaald: de Grammatica Boosters met Lola!

Weet je even niet meer precies hoe het allemaal zit? Wil je alle regels herhalen en wil je in no-time weer helemaal ‘bij’ zijn? Schrijf je dan nu in voor onze speciale 2,5 uur durende ONLINE Grammatica Booster!

Zie voor alle data onze agenda:

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS

NIEUWE CURSUSSEN OP LOCATIE!

Durf je het nog niet aan om naar Spanje en/of Latijns-Amerika te gaan?

HAAL DE SPAANSE SFEREN DAN HIERHEEN!

Start eind augustus of in september met Spaans leren, zodat je - -wanneer het weer mag- met een stevig woordje Spaans de wijde wereld in kan trekken!

(Bijna) alle lessen zijn weer in onze gezellige school aan de Utrechtsedwarsstraat, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter!

GRAMMTICA BOOSTERS - LA PRACTICA

We gaan 4 nieuwe boosters aanbieden, en wel LA PRACTICA!
In de vorige boosters heb je de theorie gehad, nu is het tijd om te activeren! De Boosters zijn online en duren 2,5 uur.

Docente is natuurlijk Lola Martínez Cabrera, onze superenthousiaste hoofddocente!

24/8 18.30 Básico
25/8 18.30 Intermedio
26/8 18.30 Alto
27/8 18.30 Avanzado

Zinderende zomerthriller Madre

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoon.

NIEUWSBRIEF JULI 2020

CURSUSSEN ZOMER: ONLINE EN OP LOCATIE

Nog even je Spaans een boost geven deze zomer?
Volgende week starten er een aantal groepen, zoewel online als op locatie. Check hiervoor het rooster!

CURSUSSEN NAJAAR

IN KLEINE GROEPJES LES OP LOCATIE!
We mogen eindelijk weer lesgeven op locatie! Weliswaar met kleinere groepjes (max. 5). Onze prijzen zijn daarom ook wat aangepast. De Basico niveaus worden in Compacto vorm aangeboden (8 lessen), de hogere niveaus gaan terug naar de standaardvorm (11 lessen).

ONLINE LESSEN
Vanwege het succes van onze online cursussen blijven we deze nog steeds aanbieden! Max. 10 personen per groep.

SPECIALE AANVRAGEN
Voor de groepjes die al langere tijd bij ons les volgen en uit meer dan 5 cursisten bestaan: we hebben één lokaal met meer ruimte. Mocht jouw groepje zo'n groepje zijn informeer dan even bij ons of we iets voor je kunnen betekenen!

INSCHRIJVEN?
Ons nieuwe rooster kun je NU online vinden! Vergeet niet je zo snel mogelijk in te schrijven, want zeker met de beperkte aantallen op locatie zullen we sneller vol zitten normaal!

Bios tip: La Odisea

In de Argentijnse film LA ODISEA maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man.

Vanaf 9 juli te zien in o.a. Pathe.

EXTRA NIEUWSBRIEF JUNI 2020

¡BUENA NOTICIA! We gaan weer (gedeeltelijk) open!

Het is eindelijk zover! Molinos kan vanaf 1 juli weer (gedeeltelijk) open!

Omdat er maar een beperkt aantal mensen op onze locatie mogen zijn kunnen we niet al onze cursussen verplaatsen. Vandaar dat het reguliere aanbod, in ieder geval voor komende zomer, nog online zal worden aangeboden. We zullen ons met de cursussen op locatie vooral focussen op BEGINNERSCURSUSSEN én op SPECIALE COMBICURSUSSEN op verschillende niveaus!

Omdat we 1,5 meter afstand moeten bewaren kunnen er maximaal 5 personen in één lokaal. Dat betekent dat onze groepjes een stuk kleiner gaan worden. De prijs voor een cursus op locatie gaat daarom wat omhoog en verder gaan we cursussen geven die bestaan uit 6 lessen van 2 uur. Er is dus veel meer ruimte voor individuele aandacht. De lessen op locatie worden al met al persoonlijker, exclusiever en intensiever!

COMBICURSUSSEN & SPECIALE AANVRAGEN OP LOCATIE

Zo hebben we op elk niveau (A1, A2, B1 én B2) een complete COMBI ZOMERCURSUS (op locatie!) met een gevarieerde combinatie van grammatica, conversatie en cultuur.

Klik voor alle mogelijkheden hieronder.

SPECIALE AANVRAGEN
Wil je toch graag een reguliere cursus op locatie en heb je al een klein groepje hiervoor? Je kunt bij ons een speciale aanvraag indienen om samen met een klein groepje en je eigen docent weer les op locatie te kunnen volgen. Mail of bel ons om de mogelijkheden te bespreken!

ONLINE CURSUSSEN

Door de positieve reacties op onze online lessen zullen we deze ook aankomende tijd nog blijven aanbieden. Dit zullen weer cursussen zijn volgens de huidige vorm waar we afgelopen tijd mee hebben gewerkt (8 lessen voor 1,5 uur). Zo kunnen we ervoor zorgen dat de mensen die voorkeur geven aan online lessen ook tevreden zijn.

NIEUWSBRIEF MEI 2020

Español&Go: in 1 uur grammatica opfrissen!

We hebben iets nieuws: Español&Go! In deze eenmalige ONLINE lessen spijker je binnen één uur je grammaticale kennis bij over het onderwerp waar jij moeite mee hebt.

Español&Go: El Indefinido (A1): woensdag 27 mei, 17.30

Español&Go: El Subjuntivo I (A2): donderdag 28 mei,17:00

Zie voor alle info & onderwerpen onze online activiteiten agenda!

Bioscoop tip: Ema

Hoera, de bioscopen mogen weer open! Deze Chileense film is zeer de moeite waard. Wie denkt op het gebied van film alles toch wel zo'n beetje gezien te hebben, heeft duidelijk niet gerekend op deze film van de Chileense regisseur Pablo Larraín (NO, Jackie). Het camerawerk, pyrotechnische effecten, dans en muziek maken van deze film een indringende en overweldigende ervaring.

Voorpremiere in Rialto op maandag 1 juni.

Voorlopig alle lessen online

We hebben veel vragen gekregen over wanneer Molinos weer open kan. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat de cursussen die online zijn begonnen, ook online zullen worden afgemaakt. We hebben al weer nieuwe groepen ingedeeld, ook deze zullen online van start gaan; klik hieronder voor het rooster.
Zodra we groen licht krijgen openen we onze deuren weer! Tot die tijd zijn we druk bezig met een protocol om te zorgen dat iedereen hier veilig zijn Spaanse lessen kan volgen. We houden je op de hoogte!

NIEUWSBRIEF APRIL 2020

Hoe gaat een online Spaanse les?

Het was even spannend om onze lessen ineens online te geven, maar gelukkig is iedereen ontzettend positief! Doordat onze docenten steeds meer weten over het gebruik van ZOOM kunnen ze met hangouts, het laten zien van filmpjes en presentaties steeds meer een ‘echte’ les nabootsen.
Uiteraard missen de meesten wel een beetje de fysieke lessen, maar: ‘het is in de Zoom meeting soms net zo gezellig en je leert uiteindelijk net zoveel’. Het stukje persoonlijke aandacht wat Molinos, naast kwalitatieve lessen en uitstekende docenten, uniek maakt, proberen we te behouden door per mail/telefoon altijd bereikbaar te zijn voor vragen & feedback.

Wil je ook een online les ervaren? We bieden GRATIS PROEFLESSEN aan! Zo kun je zelf zien hoe gemakkelijk het werkt, ook al heb je nog nooit met Zoom gewerkt!

Nieuwe online cursussen vanaf 4 mei!

NIEUWE online cursussen starten in de week van 4 mei (en daarna!). Zolang het nodig is worden deze lessen via het programma Zoom gegeven maar zodra fysieke lessen weer mogelijk zijn zal de cursus zich verplaatsen naar ons mooie pand aan de Utrechtsedwarsstraat.

Op onze website kun je je inschrijven voor verschillende niveaus waaronder onze nieuwe CONVERSATIECURSUSSEN en de lessen ESPAÑOL&GO: op verschillende niveaus!

Quarantaine tip: Spaans koken!

Verveel je je nu je zoveel thuis zit? En kan je naast wat extra kennis van het Spaans ook wel een culinaire Spaanse boost gebruiken?
Check dan de site van Marta Rubio die geboren en getogen is in Barcelona en sinds 2008 in Amsterdam woont. Zij deelt authentieke Spaanse recepten. Bij het proeven van al dit lekkers waan je je ondanks de gesloten grenzen tóch nog even in Spanje...

¡Que aproveche!

NIEUWSBRIEF MAART 2020

Online cursussen

Sinds deze week hebben al onze huidige cursisten hun eerste ONLINE LES gehad! Na de uitbraak van het coronavirus zijn we druk bezig geweest met het opzetten van een online programma, en we zijn heel blij dat de feedback die we hierover hebben gekregen ENORM positief is. 'Net zo leuk en leerzaam als de normale lessen' hoorden we van de meeste na afloop. Heel fijn, want we hebben keihard gewerkt om ook het online programma zo kwalitatief mogelijk te maken!

Wil je ook kijken of een online les iets voor jou is? Schrijf je dan via onze website/agenda in voor een GRATIS proefles!

Cursussen april & maart

Gezien de maatregelen van de overheid om tot 1 juni geen bijeenkomsten toe te laten, maar er nu juist wél veel mensen tijd hebben om Spaans te leren, hebben we besloten NIEUWE online cursussen in april & mei in te plannen. Zolang het nodig is worden deze lessen via het programma Zoom gegeven maar zodra fysieke lessen weer mogelijk zijn zal de cursus zich verplaatsen naar onze locatie. Op onze website kun je je inschrijven voor verschillende niveaus of eerst een proefles volgen. Mocht je komende tijd intensiever met je Spaans bezig willen zijn? Dan kun je ook bij ons terecht voor online PRIVELESSEN.

Extra online activiteiten

Aangezien iedereen komende tijd toch wat meer thuis zit dan normaal zal ook Molinos EXTRA ONLINE ACTIVITEITEN organiseren. Tegen de verveling maar uiteraard ook om straks vloeiend Spaans sprekend uit deze quarantaine-tijden te komen! In onze agenda kun je je nu al opgeven voor GRATIS conversatielessen op verschillende niveaus en, zoals we hierboven al noemden, voor GRATIS proeflessen. Let wel op: vol = vol! Voor de mensen die zich uiteindelijk inschrijven voor een cursus zullen we ook wekelijkse tips&tricks mails sturen om je Spaans bij te houden.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2020

Grammaticaboosters: laatste plekken!

Weet je even niet meer precies hoe het allemaal zit? Wil je alle regels herhalen en wil je in no-time weer helemaal ‘bij’ zijn? Schrijf je dan nu in voor onze speciale 2,5 uur durende Grammatica Booster!

27 februari: BASICO
5 maart: INTERMEDIO
19 maart: ALTO
26 maart: AVANZADO

Cursussen maart en april

Altijd al Spaans willen leren? Je Spaans verbeteren?

De lente is HET moment om te starten met een nieuwe cursus!

Vanaf 16 maart en in de weken daarna starten we met een hele hoop nieuwe cursussen, op alle niveaus. Ook die van jou!

Open Avond Molinos 20.03.2020

Kom naar onze Open Avond oftewel de VRIMIBO-MOLINOS en maak kennis met de leukste Spaanse taalschool van Amsterdam!

Wat is er te doen tijdens onze Open Avond?

· gratis proefles (beginners)

· krijg advies & uitleg over onze Spaanse taalschool en de verschillende cursussen.

Uiteraard is dit alles onder het genot van Spaanse tapas & drankjes!

Wanneer? Vrijdag 20 maart van 17:00 tot 20:00

NIEUWSBRIEF JANUARI 2020

Start met Spaans in januari!

Altijd al Spaans willen leren? Je Spaans verbeteren?
Een nieuw jaar is HET moment om te starten met een nieuwe cursus!
Vanaf 6 januari (en in de weken daarna) starten we met een hele hoop nieuwe cursussen, op alle niveaus. Ook die van jou!

Amsterdam International Salsa Festival

Kom naar het meerdaags Amsterdam International Salsa Festival van 31 januari t/m 2 februari! Met workshops, live optredens van de beste salsa artiesten en natuurlijk FIESTA!

Locatie: De Koning Party & Events.

Weetjes over cava: ¡Salud!

Proost op het nieuwe jaar! Reis- en cutuurmagazine ESPANJE! heeft een aantal leuke weetjes over het in Spanje populaire drankje cava op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat ‘cava’ ‘kelder’ betekent in het Catalaans?

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019

Nieuw jaar, nieuwe cursussen

In 2020 eindelijk je Spaans verbeteren? Start dan in januari met een cursus Spaans bij Molinos! Alle niveaus, conversatie, grammatica of beiden? Alles kan!
Schrijf je gauw in en kom de koude wintermaanden door met elke week een warme Spaanse les.

¡Hasta pronto!

OPEN MIDDAG MOLINOS: 21 december

Op zaterdag 21 december organiseren we een OPEN MIDDAG voor iedereen die graag Spaans wil komen leren bij de leukste Spaanse school van Amsterdam!

Kom gezellig en vrijblijvend langs tussen 14:00 uur en 17:00 uur in de Utrechtsedwarsstraat 13 (1) en maak kennis met onze school en medewerkers! Er zijn hapjes (TAPAS), drankjes (VINO) en een GRATIS PROEFLES VOOR BEGINNERS!

Coro Encanto: Navidad Mexicana

Op 21 & 22 december verzorgt Coro Encanto een kerstconcert met Spaanse oude muziek vermengd met Mexicaanse volksmuziek, begeleid door een muzikaal ensemble!
Een levendig en energiek kerstconcert met zelden in Nederland te horen Mexicaanse oude muziek, waarin taferelen uit het Kerstverhaal tot leven worden gebracht door vier- tot achtstemmig koor.

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2019

Start binnenkort met een cursus!

Heel veel liefhebbers van het Spaans zijn al gestart met een cursus, maar ook de komende weken beginnen er nog genoeg Basico 1, Basico 2 en 3 cursussen!
Wil je nog instromen bij een hoger niveau? Dat kan ook, neem gerust contact op en we kijken naar de mogelijkheden.

María Marín in Theater de Meervaart: 21.09

Tijdens dit concert neemt María ons op reis door haar Andalucía. ‘Junio’ is de titel van haar nieuwste flamenco-album, met een intense smaak van ragfijn gitaarspel en krachtige zang. Vol emotie blikt ze terug op haar jeugd en bundelt haar herinneringen in eigen teksten en composities.

Prijzen vanaf 10,-

Uitgelicht: Spaans in Mexico!

Elke maand zetten wij één van onze partnerscholen in de schijnwerpers. Wil jij je Spaans een boost geven in Mexico? Boek dan een cursus bij International House Riviera Maya in Playa del Carmen, Mexico! Een heerlijke plek om je 1 of meerdere weken helemaal onder te dompelen in het Spaans. Kijk voor alle info & startdata hieronder, of bel/mail met Yara of Marlies, de Spaans in Latijns-Amerika-adviseurs.

Lees meer: playadelcarmen.pdf

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2019

Nieuwe cursussen september

Net terug uit een Spaanstalig land en wil je nog meer over die prachtige Spaanse taal te weten komen? Start dan binnenkort met een cursus Spaans op jouw niveau! Vanaf volgende week starten er weer nieuwe groepen.

¡Ándale!

SPAANS & SALSA cursus start 3 september

Leer in rap tempo Spaans en ga met zelfvertrouwen de dansvloer op met de meest bruisende latino taal- en danscursus van Amsterdam! Dé ideale voorbereiding op je Latijns-Amerika avontuur of om soepel te babbelen en dansen in de kroeg!

SALSA TE GUSTA & MOLINOS bieden samen een intensieve combi cursus Spaans & Salsa aan!

NB: Spreek je al Spaans en wil je alleen salsa leren dansen of omgekeerd? Dan kun je ook een losse cursus boeken.

Spaans in Salamanca: Delibes

Spaans leren in Spanje? Molinos heeft er meerdere partnerscholen!
In Salamanca is dat Delibes; een gezellige school vlakbij het Plaza Mayor! Hou jij van de gemoedelijke sfeer van een kleine plaats maar ook van de voordelen van een grote stad? Dan is Salamanca de uitgelezen plek om een Spaanse cursus te gaan doen!

Klik voor details en startdata op de link hieronder:

Lees meer: salamanca.pdf

NIEUWSBRIEF JULI 2019

Zomercursussen starten bijna!

Vanaf 22 juli starten onze zomercursussen. Wil jij in rap tempo Spaans leren om dit daarna op de Spaanse/Mexicaanse/Cubaanse stranden in de praktijk te brengen?

Schrijf je dan nu in!

Spaans leren in Spanje of Latijns-Amerika

Wil je je helemaal onderdompelen in de Spaanse taal? Boek dan nu een cursus bij 1 van onze gezellige partnerscholen in Spanje of Latijns-Amerika! Bijvoorbeeld in Sevilla. Kun je meteen heel veel cultuur opsnuiven na de les. Spaans leren in het buitenland is een onvergetelijke ervaring!

Lees meer: sevilla.pdf

CINE: El Reino

Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt. De politieke thriller El Reino (The Realm) was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars.
O.a. te zien in Pathé City.

NIEUWSBRIEF JUNI 2019

Zomercursussen starten vanaf 22.07

Krijg jij van deze zomerse dagen ook zin om (meer) Spaans leren? Geef je dan op voor onze ZOMERCUSRUSSEN! In 6 weken leer je héél veel Spaans.

Of doe mee aan onze COMBI DE VERANO cursussen, een gezellige mix van conversatie, grammatica, film en paella.... ¡qué rico!

Klik hieronder voor alle cursussen.

NIEUW: Instagram Molinos!

Volg jij ons al op Instagram? Om nóg meer gezelligheid van onze Spaanse school, ons enthousiaste team en andere Molinos-weetjes mee te krijgen!

Español con Arte start 25.07

In deze conversatiecursus introduceren we een aantal bekende kunstenaars en hun relatie tot Spanje en Nederland. Elke les wordt een andere schilder behandeld op basis van een tekst en gezamenlijke klassikale bespreking.

De laatste les vindt plaats in het Rijksmuseum!

Start: donderdag 25 juli
Tijd: 18.45-22.00 uur
Duur: 6 lessen

NIEUWSBRIEF MEI 2019

Nieuwe conversatiecursus over Mexico start 22.05!

Wil je meer weten over Mexico? Over de rijke cultuur, de roerige geschiedenis, de prachtige kunst en gewoontes van dit mooie land?

In 6 lessen van 2 uur duik je in uiteenlopende thema's en bespreek je samen met de docent en mede-cursisten verschillende onderwerpen, uiteraard in het Spaans.

Start: woensdag 22 mei
Tijd: 19.00-21.00 uur
Niveau: minimaal Alto 1

Amsterdam Spanish Film Festival

Van 28 mei t/m 2 juni vindt weer het Amsterdam Spanish Film Festival plaats! In verschillende bioscopen (Tuschinski, Cinecenter en EYE) kun je genieten van verschillende Spaanse en Latijns-Amerikaanse films.

Cubaans recept

Onze collega Yara zit momenteel een aantal weken in Cuba. Daarom deze maand een Cubaans gerecht, "ropa vieja" (vrij vertaal "oude kleding", klinkt niet lekker maar smaakt heerlijk!).

Met dank aan Consentido, Latijns-Amerika magazine.

NIEUWSBRIEF APRIL 2019

Voorjaarscursussen

De lente is aangebroken! En met meer zon verlang je natuurlijk naar meer Spaans! Wil jij graag je kennis van deze mooie taal vergroten? Of eindelijk meedoen met die beginnerscursus zodat je deze zomer kan kletsen met Spaanstalige mensen tijdens je vakantie? Deze maand kun je nog van start op verschillende niveaus! Klik voor alle mogelijkheden hieronder.

Español con Arte: start 25.4

Wegens groot succes herhaald: Español con Arte!

In deze 6-weekse conversatiecursus introduceren we een aantal bekende kunstenaars en hun relatie tot Spanje en Nederland. Elke les wordt een andere schilder behandeld op basis van een tekst en gezamenlijke klassikale bespreking.
De laatste les vindt plaats in het Rijksmuseum!

Minimale niveau: Intermedio 2
Docente: Marta Latorre
Dag en tijd: donderdag 25 april 18.00-21.00 uur

Leesmarathon Don Quijote - Instituto Cervantes Utrecht

In het kader van de Wereldboekendag en de Dag van de Spaanse taal, wordt het verhaal van Don Quijote de La Mancha gedurende 3 uur voorgelezen. Een leuke middag voor mensen die Spaans leren en meer over Spanjes beroemdste boek wil weten!

We nodigen alle literatuurliefhebbers, en vooral de volgers van de legendarische Don Quijote en Sancho, en natuurlijk van Miguel de Cervantes, uit om deze dag met ons te vieren.

Tijd: 14.30 - 17.30 uur.
Entree: gratis, wel graag aanmelden via cultutr@cervantes.es.

NIEUWSBRIEF MEI 2018

KOMENDE CURSUSSEN & ACTIVITEITEN

Er zijn al heel veel groepen bezig maar ook de komende weken staat er nog genoeg op stapel! O.a. een cursus Básico 1 (22 mei), Básico 2 (17 mei), Básico 2 in één week (28 mei), een Curso de Cine (31 mei) en twee workshops "Boost je conversatie" (2&9 juni).

Genoeg te doen dus, schrijf je gauw in en dompel je onder in la lengua más bonita del mundo!

AMSTERDAM SPANISH FILM FESTIVAL

Van 29 mei tot en met 3 juni staat Amsterdam volledig in het teken van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse film. Amsterdam Spanish Film Festival is het enige Spaanse filmfestival van Nederland met een divers programma van films, muziek en gastronomie.

Tijdens de 4e editie biedt het Amsterdam Spanish Film Festival in zes dagen zo’n 25 speelfilms, maar ook live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het festival vindt plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter.

Mexicaanse tacos al pastor

Op de website van online Latijns-Amerikaans magazine conSentido spotten wij dit heerlijke Mexicaanse recept.
Dus duik de keuken in en waan je in Mexico!

NIEUWSBRIEF APRIL 2018

Start voorjaarscursussen & opfrislessen

De lente is aangebroken! En met meer zon verlang je natuurlijk naar meer Spaans! Wil jij graag je kennis van deze mooie taal vergroten? Of eindelijk meedoen met die beginnerscursus? In april kun je weer van start! Klik voor alle mogelijkheden hieronder.

Op dinsdag 10 april kun je, om je bestaande kennis een boost te geven, meedoen aan de opfrisles. In 1,5 uur alle belangrijke thema's herhaald zodat je up-to-date aan je cursus kunt beginnen!

Feestdagen en vakantie

Op onderstaande data is Molinos gesloten en zijn er geen lessen. Cursussen die op een vrije dag vallen gaan automatisch één week langer door. Je hebt dus gewoon 11 (standaard), 6 (Supercompacto) of 8 (Compacto) lessen in totaal!

Koningsdag: vrijdag 27 april
Meivakantie: maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei
Hemelvaart: donderdag 10 mei
Tweede Pinksterdag: maandag 21 mei

IMPROVISPAÑOL 27&28 april

In deze TAALWORKSHOP ga je 2 uur aan de slag om je kennis van de taal te activeren.

Door middel van impovisatietechnieken en spelactiviteiten uit het toneel word je gestimuleerd om vrijuit Spaans te spreken en je spreeksnelheid te vergroten. Leer bovendien nieuw vocabulaire en oefen de correcte uitspraak.
De workshop wordt verzorgd door Mireia Izquierdo de Benito, afgestudeerd dramaturg.

Voor cursisten op niveau INTERMEDIO (27 april) of AVANZADO (28 april)

Voertaal SPAANS!
Prijs: € 30,- pp

NIEUWSBRIEF MAART 2018

Boost je conversatie!

Geef je spreekvaardigheid een flinke zet en doe mee met de SUPERBOOSTER! 0% grammatica, 100% conversatie! Met vocabulaire-oefeningen, rollenspelen, leuke quizzen, etc. activeer je je woordenschat en leer je de taal in de praktijk gebruiken.

Wanneer? Zaterdag 10 maart 2018, van 10:00- 13.15 (3 uur)
Voor wie? Cursisten Intermedio 2 en Intermedio 3 niveau.
Kosten? € 45,- inclusief workshop en koffie/thee en broodjes!
Trainer? Lola Martínez Cabrera, Hoofddocent Molinos de Viento

Curso cine de español start 15 maart

Op donderdag 15 maart start een nieuwe CURSO DE CINE!

Een conversatiecursus voor (half)gevorderde cursisten waarin elke les een andere Spaanse film wordt besproken.

Van elke film wordt het verhaal, de thema's en de personages belicht en is er ruimte voor discussie. Een geweldige manier om je vocabulaire te vergroten en je Spaanse spreek- en luistervaardigheid te verbeteren.

Schrijf je snel in want VOL is VOL!

Spaans koken en conversatie 17 en 24 maart

Zet maar vast in je agenda: PAELLA leren koken én natuurlijk op eten! Op zaterdag 17 én zaterdag 24 maart organiseert Molinos deze culinaire middag.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

Komende cursussen Spaans

Ga je binnenkort rondreizen door Latijns-Amerika en wil je graag gesprekken voeren met de lokale bevolking? Of wil je graag weten wat al die zwoele teksten in de Spaanse muziek precies betekenen? Of wil je zelf gewoon 'zullen we dansen?' in het Spaans kunnen vragen?

Oftewel: als je om wat voor reden dan ook altijd al een keer Spaans wilde leren, pak dan nu je kans! Een heleboel enthousiaste cursisten zijn al gestart, maar ook de komende weken beginnen er nog cursussen op verschillende niveaus.

SPAANS KOKEN EN CONVERSATIE

Vrijdag 2 Februari 2018 16:00-19.00 uur.
Workshop: 'PAELLA'. Minimaal niveau: BASICO 2.

In deze 3 uur durende workshop duik je in de Spaanse culinaire cultuur. Je gaat leren hoe je een échte Spaanse paella maakt en dat doe je in het Spaans onder het genot van een goed glas wijn én de heerlijke paella! Op die manier oefen je actief je Spaanse spreekvaardigheid.

Culinair docent is Francesc Montoro, afkomstig uit Valencia, taaldocent Spaans in Molinos de Viento en enthousiast vertegenwoordiger van de traditionele Spaanse keuken.

Cine tip: Las hijas de Abril

Zin in een film? De Spaanstalige (Mexicaanse) film "Las hijas de Abril" draait o.a. in Kriterion!

Valeria is 17 en zwanger. Ze woont in Puerto Vallarta met haar zus Clara. Valeria heeft haar zwangerschap lang verborgen weten te houden voor haar afwezige moeder April, maar door de financiële druk en de overweldigende verantwoordelijkheid om een baby in huis te hebben, besluit Clara hun moeder te bellen. April komt, bereid om haar dochters te helpen, maar al snel wordt duidelijk waarom Valeria haar in eerste instantie op afstand wilde houden.

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Nieuwe cursussen&opfrislessen

De kerst is in aantocht en dus lopen de cursussen ten einde. Maar niet getreurd: vanaf 8 januari kun je weer verder Spaans leren!
Van beginner tot Perfeccionamiento tot Cuentos latinoamericanos tot Spaans voor Kinderen... ¡español para todos!

Nog vóór kerst Spaans leren? Er is nog plek voor de beginners weekcursus van 18 december.

Nog even alle kennis opfrissen? Doe dan mee met de opfrislessen op 2 januari!

Geef je cursus bij Room2Learn!

Ben je op zoek naar een les-, cursus-, workshop-, of trainingsruimte in Amsterdam? Vanaf nu kun je terecht bij ROOM2LEARN. We zitten op dezelfde prachtige locatie waar Molinos de Viento haar Spaanse lessen verzorgd. Dus hartje Centrum. Je hebt keuze uit 5 rustige, sfeervolle lokalen, én....vanaf januari zelfs ook een aparte coachingruimte!
Alle lesruimtes zijn uitermate geschikt voor groepen tot 12 deelnemers. Elk lokaal is voorzien van een whiteboard, beamer, laptop, flipover en er is natuurlijk gratis Wifi. Tafels en stoelen staan standaard in carré vorm, maar kunnen uiteraard ook anders worden opgesteld. We bieden flexibele huurmogelijkheden, scherpe prijzen en ook niet onbelangrijk: geweldige koffie!
Kom een keertje kijken of bel voor al je vragen: 06-24554296. Mijn naam is Michael Kabela, oprichter Room2learn. Meer lezen? Klik hieronder:

Bios tip december: La novia del desierto

Teresa heeft decennialang als huishoudster gewerkt in Buenos Aires. Van de ene op de andere dag verdwijnt het fundament onder haar bestaan als de familie het huis verkoopt. Ze accepteert een baan in het verre San Juan. Onderweg gaat het mis: ze raakt haar tas kwijt. Wellicht is deze zoekgeraakt in de spullen van de rondreizende Gringo. Met hem trekt ze de woestijn door op zoek naar de tas.

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

Eerstvolgende activiteiten en lessen in Molinos

De KOOKWORKSHOP van Molinos op 17 november zit helemaal vol. ¡Que aproveche! Wil jij ook graag échte Spaanse tapas leren maken? Op 2 december is er nog plek!

In de week van 4 december is er weer een WEEKCURSUS voor beginners. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in.

Nog nooit een cursus gedaan bij Molinos? Doe dan mee aan één van onze GRATIS PROEFLESSEN om zelf een les te ervaren! Op 11, 12, 13 en 14 december.

De inschrijving voor ons WINTERTRIMESTER is begonnen, we starten in de week van 8 januari 2018.

¡Hasta pronto!

Spaanstalige films te huur

Wist je dat wij ook een ruim aanbod Spaanstalige films hebben die je kunt huren?
Ideaal om je Spaanse (culturele) kennis mee te verrijken!
Er zijn zowel Spaanse als Latijns-Amerikaanse films te huur, o.a. Volver, Che, En la ciudad, Te doy mis ojos, Todo sobre mi madre, Vacas,....y mucho más!

La dictadura de lo cool

Op 19 november in de Stadsschouwburg Amsterdam!
Deze in het Spaans gespeelde voorstelling is een uitbundige, bijtende satire op de zelfgenoegzame Chileense bovenklasse. De voorstelling is boventiteld.

Teatro La Re-Sentida staat garant voor een avond geëngageerd theater van de bovenste plank: bevlogen, anarchistische voorstellingen vol humor en energie. In hun nieuwste stuk nemen zij de Chileense kunst-elite op de korrel. La Dictatura de lo Cool is een prikkelende provocatie in de traditie van Molière en Houellebecq, een muzikaal opwindende en technisch indrukwekkende voorstelling waar de vonken vanaf spatten.

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017

Workshops Spaans Koken&Conversatie

Wegens succes herhaald! De workshop Spaans Koken & Conversatie. Op 16 en 17 november.

'TARDE DE TAPAS'.
In deze 3 uur durende workshop duik je in de Spaanse culinaire cultuur o.l.v. culinair docent Francesc Montoro. Je gaat leren hoe je een aantal authentieke Spaanse gerechten maakt en dat doe je in het Spaans! Op die manier oefen je actief je Spaanse spreekvaardigheid. Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn en de heerlijke zelf bereide hapjes.

¡Que aproveche!

Komende cursussen Spaans

Eerste lesweken van het trimester gemist? Geen probleem!
Deze en volgende maand starten we met nieuwe beginnerscursussen én hogere niveaus!

Kies uit COMPACTO (8 weken), SUPERCOMPACTO (6 weken) of de WEEKCURSUS (1 week).

Check het rooster hieronder en schrijf je in!

¡Hasta pronto!

Opera Carmen

Operaklassieker in een sprankelend en vurig nieuw jasje. Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen met als rode draad de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet. Thijs Borsten combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt.

O.a. te zien op 11 november in Theater De Meervaart.

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017

Start cursussen vanaf 11.9

Nieuw seizoen, nieuwe plannen! Bijvoorbeeld je Spaans oppakken! Doe mee met één van onze cursussen. Op elk niveau, rustig of pittig, en altijd met één van onze enthousiaste docenten (allemaal native speakers).
Schrijf je nu in! We starten volgende week al, dus wacht niet te lang.

Una mujer fantastica

In 2013 was de Chileense film "Gloria" te zien van Sebastián Lelio – een liefdevolle ode aan de veerkracht en levenslust van een middelbare vrouw.
In zijn nieuwe film brengt hij opnieuw met veel liefde een vrouw in beeld: Marina, overdag serveerster, 's avonds nachtclubzangeres. Ze is een transgender vrouw en daardoor is haar leven complex: ze heeft te maken met vooroordelen en afwijzing.
O.a. te zien in Rialto.

Recept salmorejo

Spaans eten? Wij krijgen er geen genoeg van!
Magazine ESpanje! heeft een heerlijk Spaans recept van salmorejo (zomerse soep) voor je. Het wat onbekendere broertje van de gazpacho, maar minstens zo smaakvol!
Nog even in die zomerse sferen blijven moet lukken als je dit maakt en proeft.

EXTRA NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017

Juiste data najaar

In de vorige nieuwsbrief staan een aantal verkeerde data genoemd voor de cursussen in september. Onze excuses!

Hierbij de juiste data:

- week 11 september: start cursussen op alle niveau's
- maandag 11 september: start literatuurcursus

¡Feliz verano!

Weekcursussen

Beide weekcursussen in augustus zijn inmiddels vol, maar treur niet: in de week van 4 september staat een nieuwe weekcursus voor beginners gepland!

In de week van 11 september is er een weekcursus Básico 2.

Nieuwe boeken te koop

Nieuw te koop bij Molinos:

- Beeldwoordenboek Spaans
- 250 grammaticaoefeningen- training en tips Spaans
- Praktische grammatica Spaans

Kom gerust eens kijken!

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017

Spaans koken & conversatie! 25.8 en 29.8

Zin in SPAANS KOKEN én CONVERSATIE? Molinos regelt het!

In deze 3 uur durende workshops duik je in de Spaanse culinaire cultuur. Je gaat leren hoe je een aantal authentieke Spaanse gerechten maakt en dat doe je in het Spaans! Op die manier oefen je actief je Spaanse spreekvaardigheid. Onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke hapjes.

De culinaire docent is Francesc Montoro, afkomstig uit Valencia, taaldocent Spaans in Molinos de Viento en enthousiast vertegenwoordiger van de traditionele Spaanse keuken.

Klik hieronder voor meer info over de eerste workshop 'TARDE DE TAPAS' (overige workshops: 'Mañana de tapas' en 'Tarde de paella')

¡Que aproveche!

World Cinema Festival Amsterdam

Op wereldreis zonder de stad te verlaten? Dat kan deze zomer bij World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat je van 17 t/m 26 augustus meeneemt naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

Vooral interessant voor Spaanstalige film liefhebbers zijn de films in het onderdeel "Go Cuba"!

En er is meer te beleven tijdens het festival: Q&A’s, lekker eten, live optredens en party’s. Never a dull moment at World Cinema Amsterdam!

Cursussen in september

Onze zomercursussen zijn in volle gang... maar ook daarna kun je weer (verder met) Spaans leren!
Onze eerstvolgende cursussen op een rijtje:

- 14 augustus: start weekcursus voor beginners (VOL)
- 21 augustus: start weekcursus voor beginners
- 19 september: start cursussen op alle niveau's
- 19 september: start literatuurcursus

¡Feliz verano!

NIEUWSBRIEF JULI 2017

Zomercursussen vanaf 20 juli

Deze zomer gewoon Spaans (blijven) leren? In de week van 24 juli starten onze Supercompactos! Deze cursussen bestaan uit 6 lessen van 3 uur. Er zijn cursussen op verschillende niveaus én een speciale FILMCURSUS op Intermedio-niveau, start 20 juli.

Eerst op vakantie? Ook het rooster van september staat al online!

Feria de Amsterdam

FERIA DE AMSTERDAM 2017. Het grootste Spanjefeest van Nederland!

De énige échte FERIA de HOLANDA. Sevilllanas, flamenco, Spaanse en Nederlandse topartiesten, paardemshows, kinderactiviteiten, paella, churros, tapas, cava, rebujito, cerveza y más!

Aan de kook

Reis- en cultuur magazine ESPANJE zet een paar smakelijke (zomer)recepten op een rij. Wij kunnen niet wachten om de keuken in te duiken om deze fijne Spaanse heerlijkheden te maken... en ze vervolgens in het zonnetje te nuttigen!

NIEUWSBRIEF JUNI 2017

Zomercursussen Spaans

Spaans leren in de zomer? Doe dan mee met één van onze Supercompactos! Vanaf maandag 24 juli gaan we van start met nieuwe zomercursussen. Deze bestaan uit 6 lessen van 3 uur.

Er zijn verschillende niveaus, óók conversatie en een CURSO DE CINE ESPAÑOL (start 20 juli)!

Interesse? Klik op de link hieronder en lees verder.

Docu tip: La Chana

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes.

De documentaire "La Chana" geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk.

Te zien in o.a. de Filmhallen, Rialto en de Balie.

Leestip: De cowboy kampioen

Latijns-Amerika magazine ConSentido heeft een recensie geschreven over de Mexicaanse roman "De cowboykampioen". Een hedendaags sprookje met jonge illegale migrant als prinses.

Debutante Aura Xilonen is de jonge schrijfster van deze roman over een jonge Mexicaan die het straatleven van Mexico ontvlucht en als illegaal de grens naar de VS oversteekt.

Aanrader voor in de vakantiekoffer!

NIEUWSBRIEF MEI 2017

Start in mei, juni of juli met Spaans!

Vóór de zomer nog een (extra) woordje Spaans leren spreken? ¡Sí señor(a)! In mei en juni starten Básico 1, Básico 2, Básico 3 en Intermedio 3.

Ook ons ZOMERROOSTER staat online!

Klik hieronder voor alle mogelijkheden of bel of mail ons voor meer info.

Amsterdam Spanish Film Festival

De derde editie van het jaarlijkse Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) opent op 30 mei met The Fury of A Patient Man (Tarde para la ira).
Het ASFF vindt plaats van 30 mei t/m 4 juni en breidt dit jaar nog verder uit met, naast de vertrouwde tapas, wijn en muziek, meer films, meer gasten en meer locaties!

Cubaanse cocktails

Voor veel mensen staat Cuba gelijk aan rum, salsa en sigaren. Zoals vaak met clichébeelden blijkt in de praktijk de waarheid ergens in het midden te liggen: natuurlijk is er veel meer te vinden dan deze op het eerste gezicht oppervlakkige drie-eenheid....

ConSentido zet daarom drie heerlijke Cubaanse cocktail recepten voor je op een rij: ¡SALUD!

MOLINO DIGITAL APRIL 2017

Nieuwe cursusronde april!

Een nieuwe lente, een nieuwe cursus Spaans! Deze en volgende week gaan er verschillende cursussen van start, op alle niveaus.

In mei staat er ook weer een interessante conversatiecursus op Intermedio-niveau op het programma: CURSO DE LITERATURA met docente María!

Check hieronder alle data en mogelijkheden.

¡Hasta pronto!

Boek "De Brug naar Santiago"

"De Brug naar Santiago" vertelt het verhaal van de fietstocht van Guus Scholten en Loes Bakker, twee cursisten van Molinos de Viento, van Amsterdam naar Santiago de Compostela in 2014. Het boek springt heen en weer in de tijd en tussen fragmenten van de tocht.

Met veel interessante verhalen en overdenkingen vertelt Guus Scholten over hun ervaringen van mentale, emotionele en spirituele aard.

Dit boek is vanwege de ervaringen en inzichten, een mooi reisverhaal, een heerlijke voorbereiding voor iedereen die zo’n lange tocht wil maken.

Nederlandse premiere "El ciudadano Ilustre"

In het kader van het Amsterdam Spanish Film Festival (start: 30 mei) is op 25 april de Argentijnse film "El ciudadano Ilustre" te zien.

Regisseurs Duprat en Cohn combineren comedy, drama en spanning. Oscar Martinez schittert als schrijver Daniel Montavani welke Barcelona verlaat om terug te keren naar zijn geboortegrond Salas in Argentinië. De film is een komische, artistieke maar ook emotionele trip door Argentinië waarbij de thema's roem, familie en sterfelijkheid aan bod komen.

NIEUWSBRIEF MAART 2017

Cursussen april en opfrislessen

Spaans leren in het voorjaar?

Vanaf 10 april gaan we van start met nieuwe cursussen Spaans! Beginner of vergevorderd, grammatica, CURSO DE CINE LATINO, conversatiecursus of kindercursus? Er is voor elk wat wils!

Eerst je kennis opfrissen? Doe mee met de OPFRISLES op 4 april.

Poesia sin fin

Deze Chileense film krijgt zeer goed recensies!

Het magische en ontroerende tweede deel van de autobiografie van cultregisseur Alejandro Jodorowsky. Samen met andere kunstenaars leefde hij alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij en doldwaas.

De film speelt in Chili’s zinderende hoofdstad Santiago in de jaren 40 en 50.

Paella avond 22 maart

Wegens groot succes van de editie op 8 maart is er op 22 maart weer een smaakvolle gezellige paella avond ingepland!

Paco laat zien hoe je een échte Spaanse paella maakt. Terwijl hij bezig is legt hij uiteraard ALLE INS & OUTS van het paella maken in geuren en kleuren aan je uit. En als de paella klaar is, is het tijd om samen te eten!

Woensdag 22 maart. 18.30-20.30 uur.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017

Eerstvolgende cursussen

Er wordt weer volop Spaans geleerd bij Molinos!
Ook meedoen? In februari en maart gaan er nog verschillende cursussen van start voor beginners en half-gevorderden.

In de week van 10 april start ons VOORJAARSTRIMESTER met cursussen op alle niveaus!

8 maart: paella avond bij Molinos

Kom op 8 maart naar de PAELLA-AVOND! Kok Paco laat zien hoe je een échte Spaanse paella maakt. Terwijl hij bezig is legt hij uiteraard ALLE INS & OUTS van het paella maken in geuren en kleuren aan je uit. En als de paella klaar is, is het tijd om samen te eten!

Paco is kok en eigenaar van de gerenommeerde Spaanse delicatessenzaak Pacomer Naast alle Spaanse delicatessen in de winkel, bereidt hij dagelijks verse tapas, soepen en gerechten. Koken is zijn passie. Opgegroeid in een grote familie, waarbij koken, en natuurlijk eten, centraal stond. Niet alleen thuis, maar ook in het familierestaurant.

Datum: Woensdag 8 maart 18:45 - 20:15 (met uitloop)
Waar: Molinos de Viento, Utrechtsedwarsstraat 13-I
Prijs: € 17,50 p.p. inclusief: uitleg en ‘show’ van Paco, heerlijke paella en twee glazen Spaanse wijn

Voorjaarsvakantie in week 20.2

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari is het voorjaarsvakantie. Deze week zijn er GEEN LESSEN en is het secretariaat GESLOTEN.

Vanaf maandag 27 februari zijn we weer geopend!

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

Eerstvolgende cursussen Spaans

Verlang je ook naar een vleugje warmte in deze kou? Volg dan een cursus SPAANS en voel de zon!
Er zijn al veel enthousiaste cursisten gestart in 2017. Maar ook voor de komende weken hebben we nog genoeg startmogelijkheden, vooral voor BEGINNERS!

Klik hieronder voor het complete rooster.

Kunst van de Spaanse Raul Arias in Molinos!

Sinds kort hangt er bij Molinos een opvallend schilderij van DON QUIJOTE, gemaakt door Raúl Arias. Hij maakt gebruik van traditionele verftechnieken in combinatie met de computer om zijn ideeën om te zetten in portretten en tekeningen. Met zijn werk voor diverse Spaanse uitgevers heeft hij al meerdere prijzen gewonnen van o.a. 'The Society for News Design'.

Klik hieronder om nog meer bijzonder werk van Raúl Arias te bewonderen!

Poesía sin fin

Deze prachtige Chileense film is het magische en ontroerende tweede deel van de autobiografie van cultregisseur Alejandro Jodorowsky. Samen met andere kunstenaars leefde hij alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij, doldwaas.

Nu te zien in verschillende Amsterdamse bioscopen.

Check onze Facebook-pagina en WIN VRIJKAARTJES voor deze film!

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Nieuwe serie: Historia de un clan

Filmdistributeur Cinemien heeft haar eerste serie uitgebracht: HISTORIA DE UN CLAN. Deze Argentijnse misdaadserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Puccio. Ten tijde van de overgang van de militaire dictatuur naar democratie in de jaren ‘80 vonden vele ontvoeringen plaats als gevolg van de werkloosheid door de dictatuur. De ontvoeringen van de beduchte familie Puccio waren de bloederigste in de geschiedenis van Argentinië.
Een rauwe en soms ook humoristische serie die stilistisch de tijdgeest uitstekend weet te vangen!

Premiere NERUDA: 8.12.16

8 december gaat de Chileense film NERUDA van Pablo Larraín in première. Een film over een passage uit het leven van Chileens volksdichter Pablo Neruda.

Santiago, 1948: politie-inspecteur Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal) opent in opdracht van president Videla de jacht op dichter Pablo Neruda, die kritiek heeft geuit op het rechtse regime.

Te zien in Kriterion, Cinecenter, Rialto en EYE.

Met KORTING naar openingsconcert Festival ColorEs Colombia

Cursisten van Molinos de Viento kunnen vrijdag 9 december met KORTING naar het OPENINGSCONCERT van het splinternieuwe Festival ColorEs Colombia! Het Amsterdamse Bimhuis trapt af met een grandioos dubbelconcert van het toonaangevende Guafa Trio en de bruisende jonge folkore-band La Jagua.

Molinos de Viento aficionados kopen hun kaartje met MAAR LIEFST € 3,50 KORTING (€ 16,50 i.p.v. € 20,00). Ga naar de site van het Bimhuis en klik in het bestelscherm op 'actiecode invoeren'.
Toets daarna de kortingcode “FCC-MV” in en rond je bestelling af. Let op: de code is hoofdlettergevoelig en uitsluitend geldig bij bestellingen via internet.

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016

Extra beginnerscursussen november!

Wil je dit jaar nog Spaans leren? In november starten we met nieuwe 6-weekse cursussen Spaans voor beginners!
Liever in nóg kortere tijd Spaans leren? Geef je dan op voor "Spaans in één week". Deze cursus vindt plaats van 19 t/m 23 december.

Te zien in EYE: La tierra y la sombra

Dit ingetogen drama speelt zich af te midden van de uitgestrekte suikerrietplantages in Colombia. Zeventien jaar nadat hij zijn gezin verliet, probeert boer Alfonso zijn plaats terug te vinden.
Met poëtische eenvoud laat de regisseur zien hoe de suikerrietplantage elk aspect van hun leven beïnvloedt.

Winnaar van de Camera d’Or voor beste debuutfilm in Cannes!

Proef de castañas!

Typisch in Spanje tijdens de gure maanden zijn de gepofte kastanjes die je op menig straathoek aantreft. Heerlijk om zo gepoft uit het knuistje te eten! Maar wist je dat je nog veel meer lekkers kunt maken met kastanjes? Check deze (Spaanse) site met héél veel recepten waarin de castaña een hoofdrol speelt.

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

Extra cursussen Spaans!

Dit najaar nog met Spaans beginnen? In oktober en november starten we met nieuwe cursussen! Ben je beginner of juist vergevorderd? We hebben een cursus op jouw niveau!

Kijk op de webpagina voor de mogelijkheden: Spaans voor beginners of Spaans op alle niveaus.

15.10: Cafe Cantares in Theater Tobacco

Kom zaterdag a.s. naar deze bijzondere Spaanse muziekavond met gitarist Eric Vaarzon Morel & flamenco danseres Raquela Ortega!

Gedempt licht, houten tafeltjes, kaarsjes, Spaanse wijntjes en de meest lekkere tapas binnen handbereik. Een eenmalige voorstelling die de werkelijkheid weerspiegelt in kunst, muziek en flamenco. De theaterzaal van TOBACCO Theater wordt speciaal voor deze eenmalige voorstelling omgebouwd tot een jaren 20 Cafe Cantante in Madrid.

Bijzondere vakantie-adresjes in Spanje

De website Bijzonderplekje.nl heeft hele fijne en prachtige vakantie-adresjes in Spanje op een rij gezet. Van sfeervolle bed and breakfasts en authentieke fincas tot luxe villa's. Neem eens een kijkje en wie weet zit jij over een tijdje te relaxen onder de Spaanse zon!

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

Nieuwe cursussen en opfrislessen

Een nieuw seizoen dus een nieuwe kans om Spaans te leren!

Onze NIEUWE CURSUSSEN SPAANS gaan van start vanaf 19 september. Beginner, Superior, literatuurcursus of conversatiecursus? Er is voor elk wat wils!
Wil je je bestaande kennis wat opfrissen? De opfrislessen zijn op 13 september.

Klik hieronder voor het volledige cursusrooster.

Spaanstalige film: Desde Alla

Vanaf 15 september te zien: de Venezolaanse film "Desde allá".
De film vertelt over Armando, een 50-jarige man in Caracas die jongens betaalt voor hun gezelschap. Bijvoorbeeld de 17-jarige Elder, die de leider blijkt te zijn van een criminele bende. Dat leidt tot verwikkelingen die het leven van Armando en Elder ingrijpend zal veranderen.

Gouden Leeuw winnaar op het op filmfestival in Venetië!

Pacomer: Spaanse traiteur in Amsterdam

Te vinden in de Gerard Doustraat: de Spaanse delicatessen winkel Pacomer. Je vindt er Spaanse producten maar eigenaar Paco verzorgt ook Spaanse tapas, gerechten, soepen en catering.
Neem gerust een kijkje op de website of natuurlijk in de winkel zelf!

¡Buen provecho!

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016

Eerstvolgende cursussen

Onze zomergroepen zijn allemaal gestart. Maar niet getreurd: over een paar weken zijn er nieuwe kansen!

Eind augustus start SPAANS VOOR KINDEREN. Begin september zijn er WEEKCURSUSSEN en op 19 september gaan ALLE NIVEAUS weer van start.

Ben je beginner of juist zeer vergevorded? We hebben een cursus op jouw niveau. Check het rooster hieronder!

World Cinema Amsterdam: 18.08-27.08

Op wereldreis zonder de stad te verlaten? Dat kan deze zomer bij World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat je van 18 t/m 27 augustus meeneemt naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele prachtige films die daar gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.
En er is nóg meer te beleven tijdens het festival: Q&A’s, lekker eten, live optredens en party’s. Never a dull moment at World Cinema Amsterdam!

Spaanse koning(en)

Leuk om eens een kijkje te nemen op de website www.allthingsroyal.nl. Je vindt hier informatie over alle koninklijke families, dus ook de Spaanse!
Van juwelen tot stambomen tot foto's van alle familieleden.

NIEUWSBRIEF JUNI 2016

ZOMERCURSUSSEN Spaans

Deze zomer gewoon Spaans (blijven) leren? In de week van 25 juli starten onze Supercompactos. Deze cursussen bestaan uit 6 lessen van 3 uur.
Er zijn cursussen op verschillende niveaus én een speciale FILMCURSUS op Intermedio-niveau!

26 juni: Lleno de Flamenco

Paradiso staat op zondag 26 juni voor de 23e keer volledig in het teken van flamenco, gepresenteerd door stichting Terremoto.
Dit jaar is weer gestreefd naar een zo inspirerend mogelijk programma met een verrassende veelzijdigheid aan flamencostijlen en -technieken.
’s Avonds is er een voorstelling ‘Desplante’ van de bekroonde Eduardo Guerrero.

Gazapacho maken

Met deze temperaturen is een verfrissende gazpacho heerlijk! Check de video via de "lees verder"-knop hieronder. Spits daarbij je oren, want de uitleg is in het Spaans!

¡Buen provecho!

NIEUWSBRIEF MEI 2016

Amsterdam Spanish Film Festival

Molinos sponsort het Amsterdam Spanish Film Festival! Het festival vindt plaats van 25 t/m 30 mei.
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, brengt het festival dit jaar vijf dagen lang de Spaanse cinema naar Amsterdam met films, gasten en muziek. Dit alles in Pathé Tuschinski en EYE.
Organisator Sin Fin Cinema selecteert voor het ASFF weer de meest recente, prijswinnende films uit Spanje en Latijns-Amerika.

Beginnerscursussen 11.5 & 12.5

Nog voor de zomer Spaans leren? Voor een weekje Valencia, een weekend Barcelona of die reis naar Latijns-Amerika?
Op 11 en 12 mei staan er beginners-cursussen gepland. Schrijf je dus gauw in en begin volgende week! Kun je in elk geval straks de weg vragen, de menukaart lezen en vertellen waar je vandaan komt. En nog veel meer!

Prachtige foto's van Latijns-Amerika

Het online Latijns-Amerikaans magazine conSentido heeft met een foto-wedstrijd mooie foto's van Latijns-Amerika toegestuurd gekregen van Nederlanders, Belgen en latino's met oog voor bijzondere beelden. Klik hieronder om de winnende kiekjes te zien, wij hebben genoten!

NIEUWSBRIEF APRIL 2016

Extra lentecursussen!

Boek nu een cursus en leer een wereldtaal!
Vorige week zijn er al heel veel cursisten gestart met een cursus. De komende weken hebben we nog genoeg gepland voor zowel beginners als gevorderden. Check hieronder alle mogelijkheden en... ¡nos vemos pronto!

Amsterdam Spanish Film Festival

Molinos sponsort het Amsterdam Spanish Film Festival! Van 25 t/m 30 mei.
Na een succesvolle eerste editie volgt nu een tweede. Het festival brengt in Pathé Tuschinski en EYE vijf dagen lang de Spaanse cinema naar Amsterdam met films, gasten en muziek. Organisator Sin Fin Cinema selecteert voor het ASFF weer de meest recente, prijswinnende films uit Spanje en Latijns-Amerika.

Filmtip: El Clan

De nieuwe film van de Argentijnse regisseur Pablo Trapero vertelt het verbazingwekkende waargebeurde verhaal van een schijnbaar normale middenklasse familie die handelt in ontvoeringen, bedreigingen en moorden van de rijken.
Een megahit in Argentinië, gebaseerd op een even succesvolle televisieserie, die op zijn beurt weer gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

NIEUWSBRIEF MAART 2016

Nieuw: verhuur Spaanstalige films

Omdat Spaanstalige films kijken leuk én goed voor je Spaans is, verhuren wij sinds kort Spaanstalige films op dvd! Naast klassiekers als ‘Volver’ en ‘Todo sobre mi madre’ zijn er ook minder bekende titels beschikbaar (allemaal voorzien van Nederlandse ondertiteling).
Je kunt maximaal 2 dvd’s lenen voor één week, tegen een kleine vergoeding van € 3,50 per dvd. Snuffel voor of na je les gerust eens rond in ons aanbod!

Workshop PAELLA 19-03

Op zaterdag 19 maart van 14.00-15.30 uur organiseert Molinos de Viento weer de beroemde kookworkshop paella maken! Je gaat aan de slag om een overheerlijke Spaanse paella te maken onder leiding van onze gastronomisch expert en docent Ramón.
Onder het koken wordt natuurlijk ook het Spaans geoefend.

Voor alle niveaus!

Fiesta Latinoamericana in OT301

Zaterdag 19 maart op de Overtoom número 301: het Fiesta Latinoamericana (Estilo Mexicano)!
Dit keer wordt er uitgepakt met de Nederlandse première van de Mexicaanse hitkomedie "No se aceptan devoluciones", een folkloristisch optreden van de Mexicaanse dansgroep Xochiquetzal en een heerlijke dansavond met DJ Eduardo en DJ Lexus.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

Spaanse Meesters in de Hermitage!

De langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters is nu te zien in de Hermitage. De wereld van El Greco, Velázquez, Murillo & Goya. Met meer dan zestig meesterwerken. Niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst!

Volg een cursus bij Molinos en ontvang een voucher waarmee je 20% korting krijgt op de entree van Spaanse Meesters! Geldig t/m 29 mei.

Literatuurcursus Cuentos latinoamericanos start 3 maart

Door lezing, analyse en bespreking van literaire teksten breid je je vocabulaire uit, verstevig je je begrip van Spaanstalige teksten en maak je kennis met auteurs uit Latijns-Amerika.

Voor cursisten met minimaal intermedio 4 niveau (of een goed leesvaardigheidsniveau = literaire teksten redelijk kunnen lezen en begrijpen).

Over migratie in muziek en literatuur

Dat migratie niet alleen een actueel onderwerp is, maar een thema van alle tijden, blijkt wel uit dit leuke stuk. Te lezen op online Latijns-Amerika magazine ConSentido.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2016

Nieuwe cursusronde!

Nieuw jaar, nieuwe Spaanse lessen! Deze week gaan we weer van start met veel groepen, maar ook in de komende weken start er nog genoeg.
Zet je goede voornemen om in daden: schrijf je in, begin met een cursus en spreek straks (nog beter) Spaans!

Canteca de Macao in Melkweg 27-02

Deze Spaanse band combineert flamenco, rumba, ska en reggae tot een even aanstekelijk als warmbloedig geheel. In hun thuisland verkopen ze al ruim 10 jaar alle grote zalen uit en inmiddels heeft ook de rest van Europa hen ontdekt!

David Bowie

Triest nieuws... ook in Spanje wordt er natuurlijk over geschreven.

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

Open Middag 19-12 + eerstvolgende cursussen

Op 19 december organiseren we een OPEN MIDDAG voor iedereen die belangstelling heeft om Spaans te leren. Doe meteen mee met de gratis proefles voor beginners! Je kunt je hier onder aanmelden.

14:00 uur: Start Open Dag
15:00 uur: Proefles voor beginners
16:00 uur: Workshop paella maken met Ramón
17:00 uur: ¡Adiós!

Naast de WEEKCURSUS voor beginners in december starten we in januari met NIEUWE CURSUSSEN, van beginner tot Perfeccionamiento tot Spaans voor KINDEREN! Breid je Spaans dus uit in el año nuevo!

Spaanse Meesters in Hermitage

Op 28 november heeft de Hermitage Amsterdam de langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage geopend!
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya. Meer dan zestig meesterwerken, naast een schat aan grafiek en werken van toegepaste kunst: niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst.

28 november /m 29 mei.

La Pegatina in de Melkweg 10-12

Deze energieke jongens uit Barcelona hebben maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. Bij ons werkt het in elk geval!

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

Nieuwe cursussen en proefles

Gepland: BEGINNERSCURSUS Supercompacto (start 13 november), de WEEKCURSUS voor BEGINNERS (week 14 december) en onze WINTERCURSUSSEN starten in de week van 11 januari!

Weet je nog niet zeker of Spaans leren iets voor jou is? Doe dan mee met de GRATIS PROEFLES VOOR BEGINNERS! Op 28 november van 13:30-15:00 uur (opgeven via de website).

Workshop Subjuntivo

Hij is er weer! De tweedaagse workshop voor gevorderde cursisten Spaans. Op 21 en 28 november 2015, 14:00-16:45 uur:

TALLER 'EL SUBJUNTIVO'
En este taller aprenderás todos los tiempos y reglas del Subjuntivo. Recibirás una explicación clara y estructurada de la teoría y muchos ejercicios prácticos, para llegar a reconocer sin problemas el uso y las formas del Subjuntivo.

Docente: Lola Martínez Cabrera, Jefe de Estudios de Molinos de Viento.

Miro: tijdlijn

De tentoonstelling Miró&Cobra is momenteel in het Cobra-museum te zien. Benieuwd naar nog meer Miró? Bekijk de tijdlijn van Miró's op de leven en loopbaan op de website van het museum!

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015

Eerstvolgende cursussen + proefles

Er zijn alweer heel wat enthousiaste cursisten begonnen met Spaans! Ook de komende tijd kun je nog starten op verschillende niveaus. Bijvoorbeeld met de WEEKCURSUS voor BEGINNERS (start 19 oktober).

Weet je nog niet zeker of Spaans leren iets voor jou is? Doe dan mee met de GRATIS PROEFLES VOOR BEGINNERS! Op 24 oktober van 13:30-15:00 uur (opgeven via de website).

Miro & Cobra

Op 10 oktober is de unieke MIRO tentoonstelling gestart in het Cobra Museum. Voor het eerst in bijna 60 jaar is er een grote tentoonstelling van Joan Miró in Nederland! Met meer dan 100 kunstwerken van Joan Miró, meer dan 80 van CoBrA kunstenaars en een reconstructie van Miró’s beroemde atelier op Majorca.

SPECIAAL VOOR ONZE CURSISTEN: korting op de prachtige catalogus, rondleidingen in het Nederlands én Spaans en korting op de lezing van de kleinzoon van Miró! Alle info volgt deze week op onze website.

Met korting naar Vicente Amigo in Carre

Vicente Amigo, de onbetwiste koning van de moderne flamenco-gitaarmuziek staat op 27 oktober eindelijk in Carré!
Hij is uniek door de ongekend melodische, warme klanken die hij met onwaarschijnlijk gemak uit zijn gitaar tovert.

Gebruik de volgende actiecode: VICENTE MOLINOS en krijg €5,- korting op rang 1 t/m 3!

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

Start nieuwe cursussen deze en volgende week

Nieuw schooljaar, nieuwe plannen! Bijvoorbeeld je Spaans oppakken! Doe mee met één van onze cursussen. Op elk niveau, rustig of pittig, en altijd met één van onze enthousiaste docenten (allemaal native speakers).

Schrijf je gauw in! Er zijn nog wat plaatsen maar vol is vol.

Spaans voor kinderen

Ook voor de kinderen starten we volgende week met Spaans.
Samen met juf Nuria uit Spanje leren de kinderen spelenderwijs snel een woordje Spaans spreken. Handig voor op vakantie en een geweldig cadeau voor de toekomst!

Flamenco in Tolhuistuin

Flamencodanser Eduardo Guerrero is bailaor én bailarín. Hij beschikt over een ongeëvenaarde techniek en adembenemende, vervoerende dansstijl! Dit is ‘Flamenco Puro’ en wat je ziet is gewaagd, eigenzinnig, eigentijds en tijdloos.

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2015

Komende cursussen

Ook de komende tijd is er voor ieder wat wils:

24-28 augustus: weekcursus voor beginners
Leg een stevige Spaanse basis in één week!

17 september: "" Curso de literatura española actual"
In deze cursus worden teksten besproken van hedendaagse Spaanse schrijvers. Vanaf niveau Intermedio 4.

21 september: start najaarscursussen
Alle niveaus en ook Supercompactos!

Reisverhaal Costa Rica en Nicaragua

Molinos-secretariaatsmedewerker Anne ging op reis naar Costa Rica en Nicaragua. Lees hier hoe het haar is bevallen!

Wat voor werk heb je gedaan tijdens je verblijf?
In Costa Rica heb ik gewerkt op een schildpaddenproject. Hier bestond het werk voornamelijk uit sporen tellen op het strand, afval rapen op het strand, baby schildpadjes uit de nesten opgraven, s’ nachts patrouilleren op het strand, schildpadden helpen met het maken van een nest en baby schildpadden in de zee vrij laten.
In Nicaragua heb ik in een dierentuin gewerkt waarvan één week in de vlindertuin en één week in de dierenopvang.

Hoe vond je de mensen in beide landen?
Het viel mij meteen op dat de Ticos (Costa Ricanen) en Nicas (Nicaraguanen) in beide landen super vriendelijk zijn. Als je Spaans spreekt (ongeacht je niveau) zijn ze heel nieuwsgierig waar en waarom je dit hebt geleerd.

Zijn er bijzondere woorden die je zijn bijgebleven?
- Pura Vida: dé slogan van Costa Rica, maar het kan ook dienen als antwoord op de vraag ¿Cómo estás? Of als begroeting: ‘Pura vida!’
- Mae: dit zeggen de Costa Ricanen tegen hun vrienden (hasta luego mae, ¿qué tal mae?, etc.)
- Vos/ Usted i.p.v. Tú (best even wennen als je door leeftijdsgenootjes wordt aangesproken met U).

Heb je tips voor andere Costa Rica of Nicaragua-gangers?
Mocht je ooit naar één van deze landen willen gaan, laat je dan niet tegenhouden door verhalen dat het onveilig zou zijn. Uiteraard moet je altijd opletten op je spullen, maar het zijn echt hele fijne landen om te verblijven en door te reizen. Na mijn vrijwilligerswerk heb ik ook nog gebackpackt door beide landen en als (blond) meisje alleen heb ik nooit een vervelende situatie meegemaakt. In tegendeel: iedereen was juist heel vriendelijk en je scoort sowieso punten als je Spaans spreekt!

World Cinema Festival

Van 14 t/m 23 augustus is het weer tijd voor World Cinema Amsterdam! Het filmfestival voor de mooiste, leukste en meest bijzondere films die het afgelopen jaar in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zijn gemaakt.

NIEUWSBRIEF JULI 2015

Zomercursussen Spaans

(Nóg) meer Spaans leren? Dat kan deze zomer gewoon bij Molinos! In de week van 20 juli starten er zomercursussen van 8 weken op verschillende niveaus. Maak je zomer nóg zomerser en meld je gauw aan!

Met Molinos-korting naar Vicente Amigo in Carre!

Vicente Amigo, de onbetwiste koning van de moderne flamenco-gitaarmuziek staat op 27 oktober in Carré.

De man wiens internationale roem op 16-jarige leeftijd in Nederland begon door een sensationeel TV-optreden bij Sonja Barend heeft inmiddels in alle grote zalen over de wereld opgetreden. Hij is uniek door de melodische, warme klanken die hij met onwaarschijnlijk gemak uit zijn gitaar tovert.

Beleef een vlammend concert in Carré! SPECIALE ACTIE voor Molino Digital lezers: met KORTING naar Vicent Amigo! Gebruik bij het bestellen van je kaartjes de volgende actiecode: VICENTE MOLINOS en krijg €5,- korting op rang 1 t/m 3!

Juanes in Paradiso

De Colombiaanse popster Juanes is hotter dan ooit, nadat hij bij de Grammy Awards zijn nieuwe single 'Juntos' zong. Maar ook zijn eerdere hits "La camisa negra" en "A Dios le pido" zijn heerlijk.
Op zondag 12 juli staat hij in Paradiso. Mis het niet!

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

Zomercursussen Spaans

Het weer is er (nog) niet naar maar de zomer staat voor de deur! In de zomermaanden kun je bij Molinos bezig blijven (of eindelijk van start gaan) met Spaans. Onze cursos de verano starten in de week van 20 juli!

Maite Hontele in Tolhuistuin

De Nederlandse trompettiste Maite Hontelé ging in Rotterdam naar het conservatorium, maar werd een ster in Colombia, waar ze met haar latin-band een grote attractie is. Op 7 juni staat ze in Paradiso Noord (Tolhuistuin)!

Spaans in San Sebastian

Je helemaal onderdompelen in de Spaanse taal en cultuur? Denk dan eens aan een cursus in San Sebastián!
Behalve de mooie stranden biedt San Sebastián ook verzorgde parken, een rijke geschiedenis, schitterende natuur, heerlijke pintxos en veel golfsurf-mogelijkheden. In combinatie met een cursus Spaans bij onze partnerschool Lacunza International House een onvergetelijke ervaring!

Lees meer: sansebastian.pdf

NIEUWSBRIEF MEI 2015

Amsterdam Spanish Film Festival

Van 27 tot en met 31 mei staan Pathé Tuschinksi en EYE Amsterdam vijf dagen in het teken van Spaanse cinema met films, gasten, muziek en gratis Spaanse wijn bij iedere vertoning.

Nieuwe cursussen mei

Binnenkort starten met Spaans leren of je niveau juist verbeteren?
In mei gaan veel nieuwe cursussen van start! Zowel voor beginners, beginners+ als conversatiecursussen.
Ook voor de zomercursussen kun je je al aanmelden!

Enorme muurschildering Buenos Aires

Het online Latijns-Amerikaanse magazine conSentido bericht over iets heel bijzonders: de grootste muurschildering ter wereld die te zien is in Buenos Aires! Gelukkig kun je hem ook op hun website bewonderen:

NIEUWSBRIEF APRIL 2015

Lentecursussen: 13 april

Wij zijn klaar voor de lente en druk bezig met de voorbereidingen voor alle nieuwe cursussen. Verder met de grammatica, conversatie of een filmcursus? ¡Ningún problema! Schrijf je snel in want vol is vol!

Feria de Amsterdam 16 mei

La Casa Sevillana organiseert de Feria de Amsterdam, oftewel het grootste Spanjefeest van Nederland! Aan de rand van het Westerpark met o.a. leuke kinderactiviteiten, authentieke Feria klanken, Spaans bier, een Spaanse producten- en infomarkt, live muziek en heerlijke tapas.

Toneelworkshops / Interview

Deze lente staan er bij Molinos maar liefst 3 workshops 'SPAANS MET TONEEL' gepland. De eerste (Improvispañol) op 11 april. Actrice en docente Mireia maakt gebruik van toneeltechnieken om cursisten Spaans makkelijker te helpen communiceren in deze taal. Hieronder een kort interview met Mireia.

Hoe ben je op het idee gekomen voor deze workshops?
Ik heb twee grote passies, theater en talen. Het gebruik van toneel schept een band tussen de deelnemers, die ze meer vertrouwen en zekerheid geeft bij het gebruik van de taal.

Welke technieken gebruik je?
Ik begin met een mentale en fysieke warming up. Daarna doen we aan toneelspel en improvisatieoefeningen, allen gericht op de spreekvaardigheid. Ook is er aandacht voor o.a. ademhaling, articulatie en voordracht.

Welke resultaten boek je?
Al gedurende één les is de progressie van de groep duidelijk zichtbaar. Met het creatief element in de lessen leert de cursist zich uit te drukken zonder angst of schaamte want foutjes maken hoort er bij!

Lees het hele interview via de Lees verder-knop

NIEUWSBRIEF MAART 2015

Improvispañol

Wegens succes herhaald! In deze taalworkshop ga je 2 uur aan de slag om je kennis van de taal te activeren. Door middel van impovisatietechnieken en spel-activiteiten uit het toneel word je gestimuleerd om vrijuit Spaans te spreken en je spreeksnelheid te vergroten.

Vrijdag 13 maart 18.30-20.30: Basico 2 + Basico 3
Zaterdag 11 april 11.30-13.30: alle Intermedio-niveaus

Optreden flamencokoor Calle Real 20&21 maart

'Calle Real sigue cantando!': flamencokoor Calle Real bestaat 15 jaar! Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Calle Real op 20 en 21 maart samen met gastartiesten van de Peña Flamenca de Huelva een uniek flamenco-evenement in de Posthoornkerk te Amsterdam. Met een galaconcert, lezing, sevillanas dansworkshops en een spetterend dansfeest.

Spaans op Mallorca

Wist je dat wij ook een partnerschool op Mallorca hebben? En dat je ook daar een cursus Spaans kunt doen? Mallorca is een zeer geliefde bestemming, vooral vanwege het prachtige landschap. Maar ook het warme Mediterrane klimaat, de gastvrijheid van de bewoners en de rijke en gevarieerde cultuur waaronder het heerlijke eten, maken Mallorca tot een prachtige plek om aan je Spaans te werken!

Lees meer: palma.pdf

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

Workshop El Subjuntivo

Wegens succes herhaald: de tweedaagse workshop El Subjuntivo met onze hoofddocente Lola. Vanaf niveau Intermedio 3 (B1) of hoger (enige voorkennis van de subjuntivo is vereist).

Dag 1: 7 maart, 14.00-16.45 uur
Dag 2: 14 maart, 14.00-16.45 uur

El Panelazo: Colombiaans restaurant

De Colombiaanse keuken al eens geproefd? Ga eens eten bij El Panelazo. Volgens de recensie van het online tijdschrift over Latijns-Amerika ConSentido zeker de moeite waard!

Vega Paella

Gezien bij hét tijdschrijft over Spanje "España y Más": een recept voor vegetarische paella. Volgens de echte paella-diehards vast niet juist maar ook de vega Spanje-liefhebbers willen wel eens van dit typisch Spaanse gerecht genieten. Wat ons betreft ook heerlijk zonder vlees!

NIEUWSBRIEF JANUARI 2015

¡Próspero año nuevo!

¡Os deseamos un próspero año nuevo! Oftewel we wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

FLamenco Biënnale

De Flamenco Biënnale Nederland brengt van 16 januari t/m 3 februari 2015 met een feestelijke jubileumeditie de internationale hedendaagse flamencotop naar Nederland.
Dit toonaangevende muziek- en dansfestival toont de nieuwste ontwikkelingen in de flamenco en presenteert eigenzinnige makers, grote sterren en jong talent.

Nieuwe cursussen Spaans

Onze nieuwe cursussen Spaans starten vanaf 10 januari.
Dus beginners, Intermedio-gangers, conversatie-liefhebbers en Perfeccionamiento-cursisten kunnen weer aan de slag met deze prachtige taal!
Doe mee en laat de koude wintermaanden een beetje verwarmen door Molinos.

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014

Open Dag en nieuwe lessen januari

Staat hij al in je agenda? Aanstaande zaterdag is onze Open Dag!

13:00 uur: Start
14:00 uur: Proefles voor beginners
15:00 uur: ¡Flamenco! Optreden door gitarist John Fillmore
16:00 uur: Workshop Kerstsangría maken
17:00 uur: ¡Adiós!

Voor 2015 goede voornemens? Ga Spaans leren! De inschrijving voor januari is geopend.

Filmcursus: El mejor cine espanol

Op 16 januari starten we met een filmcursus voor cursisten vanaf niveau Intermedio 3. Vertoning, taaloefening en analyse (6 x 2 uur).
Er worden drie Spaanse topfilms bekeken en besproken: "Volver", "Mar adentro" en "Los lunes al sol".

¡Feliz Navidad!

Last but not least wensen wij iedereen:

¡Feliz Navidad y próspero año nuevo!

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014

Open Dag zaterdag 20 december

Op 20 december organiseren we een OPEN DAG voor iedereen die belangstelling heeft om Spaans te leren. Doe meteen mee met de gratis proefles voor beginners! Deze start om 14:00 uur. Je kunt je hier onder aanmelden.

13:00 uur: Start Open Dag
14:00 uur: Proefles voor beginners
15:00 uur: ¡Flamenco! Optreden door gitarist John Fillmore
16:00 uur: Workshop Kerstsangría maken
17:00 uur: ¡Adiós!

conSentido

Neem eens een kijkje op de website van conSentido: een online magazine dat Latijns-Amerika met Nederland probeert te verbinden en waar je kunt lezen over actuele, maatschappelijk en culturele thema's die Latijns-Amerika anno 2014 bezig houden.
Klik bijvoorbeeld door deze mooie foto's uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen:

Expositie The Aid of Art

The Aid of Art: een sociaal bedrijf dat authentieke, betaalbare kunst uit Latijns-Amerika biedt. 10% van de opbrengsten gaat naar projecten die gehandicapten en kinderen uit verwaarloosde gezinnen in Ecuador steunen. Door steun aan de projecten en de samenwerking met lokale schilders draagt The Aid of Art bij aan de maatschappij en laat mensen kennis maken met unieke Latijns-Amerikaanse kunst.
Kom zelf deze mooie schilderijen bezichtigen tijdens de expositie van 7 december, van13.00 en 17.00 uur.

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2014

Spaans in 1 week

Nog vóór het nieuwe jaar Spaans leren? De beginnerscursus Spaans van één week komt er weer aan. De lessen zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur.
Start: 15 december.

Er zijn nog vijf plekken beschikbaar dus wees er snel bij!

Internationaal Salsa Congress

Van 14 t/m 16 november zal de derde editie van het Amsterdam International Salsa Congress plaatsvinden.
Naast het genieten van de shows, kun je tijdens dit congres ook workshops volgen!

Spaans in Colombia

Wist je dat Molinos de Viento naast partnerscholen in Spanje ook partnerscholen in Latijns-Amerika heeft? Bijvoorbeeld International House Bogotá in Colombia!
De school ligt in het historisch centrum La Candelaría. Een mooi authentiek gebouw wat door de eigenaars de bijnaam “el palacio” oftewel “het paleis” gekregen heeft.

Lees meer: bogota.pdf

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2014

Extra cursussen oktober en november

Er zijn al heel wat enthousiaste cursisten gestart in de afgelopen weken. Alsnog met een cursus meedoen dit najaar? Ook in oktober en november starten er nieuwe groepen, zowel beginner als gevorderd. Doe mee en vul de gure dagen die komen gaan met Spaanse warmte!

Culturele activiteiten Molinos

Dit najaar organiseren we verschillende workshops en lezingen. Schrijf je in en leer meer over de Spaanse taal en cultuur!

18/10, 1/11, 15/11 en 29/11: "Activa tu español": taalworkshops voor Intermedio-cursisten

1/11: Taalworkshop "El subjuntivo"

2/11, 9/11, 16/11 en 23/11: "Habla con Lorca": conversatiecursus waarin de werken van Lorca centraal staan.

8/11: ¡Flamenco!: een muzikale lezing.

23 oktober: Tomatito in Paradiso

De Spaanse gitarist Tomatito is een legende binnen de wereld van de flamencomuziek. In zijn muziek verwerkt hij invloeden uit andere genres, zoals jazz, blues en latinorock en heeft hij zich laten inspireren door Miles Davis, Santana, Eric Clapton e.a. Maar áltijd blijft in zijn 'Flamenco Nuevo' het hart van Andalusië kloppen.

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2014

Open Dag

Op zaterdag 13 september organiseren we een Open Dag voor alle nieuwe cursisten. Maak kennis met onze school en medewerkers!

Wij staan voor je klaar om onder het genot van een hapje en een drankje al je vragen over onze cursussen te beantwoorden.

Er is ook een gratis proefles voor beginners om 15:00 uur, opgeven kan via de website, per email of telefonisch.

Start najaarscursussen

Boek nu een cursus en leer een wereldtaal!

Op 22 september gaan al onze niveaus weer van start. Ben je beginner of juist zeer vergevorderd? We hebben een cursus op jouw niveau!
Kijk voor het actuele cursusaanbod op onderstaande link.

Heb je vragen? We helpen je graag verder. Bel ons op 020-6247729 (ma t/m do 16:00-20:00 uur) of mail ons: info@molinosdeviento.nl

¡Hasta septiembre!
Team Molinos de Viento

Gratis opfrislessen

Fris je kennis op in één les en doe mee aan de gratis opfrisles op dinsdag 16 september! Voor Básico 1, Básico 2, Básico 3 en Intermedio 1. Zo kun je helemaal voorbereid starten met je cursus in het najaarstrimester.

Meld je aan per email of telefonisch. Deelname is gratis en vol is vol!

NIEUWSBRIEF JUNI 2014

Spaanse kookworkshop

Kookworkshop op zondag 29 juni, in een Spaanse tapasbar! Leer van onze Andalusische kok Ramón een typisch Spaans 'MENU DE VERANO' te bereiden: Gazpacho / Pescadito frito / Tortilla de patatas / Paella.

Wat ga je doen:
- Samen koken en eten
- Spaans vocabulaire leren over eten en drinken
- Oefenboekje en recepten ontvangen
Verder zijn alle ingrediënten inbegrepen en krijg je een gratis welkomstdrankje!

¡Que aproveche!

Workshop 'Los Pasados'

Superworkshop over de SPAANSE VERLEDEN TIJDEN! Een compleet en practisch overzicht van dit belangrijke onderwerp van de Spaanse taal. Ideaal als herhaling of versteviging.

De workshop vindt plaats op zaterdag 28 juni, van 10 tot 4 uur 's middags. Lesmateriaal, certificaat, koffie en thee zijn allemaal inbegrepen. De workshop wordt verzorgd door onze hoofddocente Lola Martínez Cabrera.

Zomercursussen

Ze komen er weer aan, de nieuwe ZOMERCURSUSSEN SPAANS bij Molinos de Viento! Op veel verschillende niveaus, intensief, compact. En gezellig natuurlijk! Start 21 juli.

Zowel voor de thuisblijvers om heerlijk in Spaanse sferen te komen, als voor de vakantiegangers die net voor hun vertrek nog even hun Spaans willen opfrissen.

Alle informatie en mogelijkheden vind je op onze website.
¡HASTA PRONTO!

EXTRA NIEUWSBRIEF MEI 2014

El Subjuntivo, dagworkshop, 14 juni 10:00-16:00

Dagworkshop voor gevorderde cursisten Spaans.

Niveau Intermedio 3 (B1) of hoger. Enige voorkennis van de subjuntivo is vereist.

Taller El Subjutnivo
En este taller de 5 horas aprenderás todos los tiempos y regals del Subjuntivo. Recibirás una explicación clara y estructurada de la teoría y muchos ejercicios prácticos, para llegar a reconocer sin problemas el uso y las formas del Subjuntivo.

Improvispañol para avanzados, 21 juni 2014 14:00

In deze TAALWORKSHOP ga je 2,5 uur aan de slag om je kennis van de taal te activeren. De voertaal is Spaans en door middel van impovisatietechnieken en spelactiviteiten uit het toneel word je gestimuleerd om vrijuit Spaans te spreken en je spreeksnelheid te vergroten. Je leert bovendien nieuw vocabulaire en oefent de correcte uitspraak.
Voor cursisten op niveau AVANZADO (of B1).

Speciale pilotprijs: € 15,- pp. Aanmelden kan via onze website.

Los Pasados, dagworkshop, 28 juni 10:00-16:00

Dagworkshop over de Spaanse Verleden Tijden:
'He comido' - 'Comí' - 'Comía' - 'Había comido'.

Voor Intermedio 2 (B1) niveau en hoger. Basiskennis van de verlden tijden is vereist. Voertaal is Spaans.

Taller Los Pasados
En este taller de 5 horas se ofrece un panorama comprensivo y práctico de los tiempos del pasado en español. Llegarás a reconocer sin problemas las formas y utilizar los tiempos correctamente. Ideal como repaso de este importante tema gramatical.

NIEUWSBRIEF MEI 2014

IMPROVISPAÑOL PARA INTERMEDIOS 31 mei 14:00-16.30

In deze NIEUWE TAALWORKSHOP ga je 2,5 uur aan de slag om je kennis van de taal te activeren. De voertaal is Spaans en door middel van impovisatietechnieken en spelactiviteiten uit het toneel word je gestimuleerd om vrijuit Spaans te spreken en je spreeksnelheid te vergroten. Je leert bovendien nieuw vocabulaire en oefent de correcte uitspraak.
Voor cursisten op niveau INTERMEDIO (of A2).

Speciale pilotprijs: € 15,- pp. Aanmelden kan via onze website.

Lezing: La imagen de EspaÑa en Europa 7 juni 14:00-16:00

De la Leyenda Negra a la crisis actual.

En esta charla vemos qué imágenes han tenido los europeos sobre los españoles, desde la Guerra de los Ochenta años hasta nuestros días. Encontraremos caricaturas grotescas pero también una España idealizada y exótica, sin olvidarnos de los debates actuales sobre el lugar de España en Europa.

Voertaal Spaans.
Voor niveau's: Vanaf Intermedio 2 (A2+)
Kosten: € 7,50,-

Cantando de Pianos

Intieme én uitbundige muziek uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika!
Cantando de Pianos is een afwisselend programma met 19e- en 20e-eeuws repertoire afkomstig uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika en heeft het karakter van een spectacle coupé. De piano speelt een belangrijke rol in dit concert: die heeft een begeleidende functie, en doet dat soms op een heel eigenzinnige wijze. Op 14 en 15 juni in Amsterdam.

NIEUWSBRIEF APRIL 2014

OPEN DAG ZATERDAG 12.04.14

Op zaterdag 12 april organiseren we een Open Dag voor alle nieuwe cursisten. Maak kennis met onze school en medewerkers! Wij staan voor je klaar om onder het genot van een drankje al je vragen over onze cursussen te beantwoorden.
Er is ook een gratis proefles om 15:00, opgeven kan via de website, email of telefonisch.

LAS CHICAS DE ALMODOVAR

Elk trimester organiseert Molinos de Viento een gratis lezing in het Spaans voor gevorderde cursisten, de 'Clase de Cultura':

El sábado 17 de mayo a las 14:00 horas te invitamos a asistir a la charla 'Las Chicas de Almodóvar', en la que se examina el papel de la mujer en la trayectoria cinematográfica de Pedro Almodóvar.
Conferenciante será Virginia Pablos, directora de Sin Fin Cinema, distribuidora y promotora internacional de cine español.

Aanmelding via onze website.

Latin American Fair 2014

Op zondag 13 april 2014 is iedereen welkom bij The Sand in Amsterdam voor de Latin Fair 2014 voor een vrolijke combinatie van Latijns-Amerikaanse passie en lente.
De markt bestaat uit zo’n vijftig kraampjes en tien etenskraampjes, maar je kunt er ook genieten van dans, muziek, workshops en entertainment. De Latin Fair is van 12.00 tot 20.00 uur te bezoeken.

NIEUWSBRIEF MAART 2014

Nieuwe cursussen in april

De wintercursussen zijn alweer over de helft, en natuurlijk kun je je al opgeven voor de volgende ronde in april! Je Spaans nóg verder uitbreiden of de focus op conversatie leggen? Vakantie naar een Spaanstalig land in het verschiet of een Spaanstalige geliefde waar je meer dan "te quiero" tegen wilt zeggen? Geef je dan alvast op voor één van onze voorjaarscursussen.

Manuel Barrueco in Concertgebouw

Manuel Barrueco is een van de belangrijkste klassieke gitaristen van deze tijd en is regelmatig te horen op de belangrijkste podia ter wereld. In zijn inmiddels meer dan dertigjarige carrière is deze ware meester op de gitaar al een groot inspirator geweest voor talloze componisten!
Op 22 maart treedt hij op in het Concertgebouw.

Spaanse lekkernijen

De webshop Macarena's Delicorner biedt heerlijke Spaanse producten aan zoals wijnen, kazen, olijfolie en ham.
Neem eens een kijkje op de website en bestel wat typisch Spaanse producten om thuis van te genieten. Zo haal je het echte Spaanse leven in huis!

EXTRA NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2014

Vinos y tapas: Spaanse wijn- en spijsproeverij

Molinos de Viento organiseert een Spaanse wijnproeverij in de Borrelbox! Gedurende drie uur maak je kennis met diverse wijnen en elke wijn heeft een bijpassend gerechtje. O.l.v. sommelier Marc Rewinkel. Hij werkte in diverse sterrenrestaurants en keek zelfs mee in de keuken van het wereldberoemde Spaanse EL BULLI.

KORTINGSACTIE: Rocio Molina in Muziekgebouw aan 't IJ!

Rocío Molina (1984) wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste vernieuwers van de flamencodans. Ze trekt in haar nieuwe voorstelling "Afectos" langs verschillende gemoedstoestanden die ons als mens uitmaken: een intieme zoektocht naar het wezen van de dans en van ons bestaan.

AANBIEDING VOOR MOLINO DIGITAL LEZERS
Molinos-cursisten krijgen voor de voorstelling op 26 februari in Muziekgebouw aan het IJ een speciale korting aangeboden van € 3,50 op de normale ticketprijs*. Kaarten via www.muziekgebouw.nl of 020-788 2000 (ma-za, 12-18u) o.v.v. actiecode 'Molinos'
*niet geldig i.c.m. overige kortingen of voor reeds gekochte kaarten

Volgende week: voorjaarsvakantie

I.v.m. de voorjaarsvakantie volgende week (24 t/m 28 februari) zijn er geen lessen en is het secretariaat gesloten. Uitzonderingen: 1-weekse beginnerscursus (start 24 februari) en de Supercompactos(start 26 februari).

In de vakantie kun je mooi wat extra aandacht besteden aan het Spaans óf alvast een kijkje nemen op onze website om je vervolgcursus in april uit te kiezen.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2014

Met korting naar Paco Pena in Carre!

Op 18 februari staat gitarist Paco Peña, koning van de flamenco, in Carré. Van wereldniveau, ongenaakbaar en op eenzame hoogte. Dat bewijst hij met "Quimeras", een wervelende show waarin het hart van de Spaanse flamenco nóg hartstochtelijker klinkt.

KORTINGSACTIE
Molino Digital-lezers betalen nu € 17,- i.p.v. € 32,- (excl. eenmalig € 4,- servicekosten per bestelling) voor een plekje bij deze topshow! Wij mogen 20 plaatsen weggeven voor deze speciale prijs. Mail je naam en het aantal kaartjes dat je wilt reserveren naar info@molinosdeviento.nl. Je krijgt van ons een bevestigingsmail. Wees er snel bij want op is op!

Nieuwe toetsen en examens in Molinos

De TOETS maak je ter afronding van elk niveau. Deze wordt gemaakt in de laatste les en meteen samen nagekeken. Je ontvangt geen certificaat.
Het EXAMEN maak je na de niveaus: Básico 2, Intermedio 1, Intermedio 4 en Avanzado 3 (respectievelijk A1, A2, B1 en B2 volgens het Europees Referentiekader (ERK)). Het examen is gratis en er zit een certificaat aan verbonden. Het examen wordt gedaan op vaste momenten buiten de les in lesweek 10. In lesweek 6 worden de examendata bekend gemaakt. Als je wilt deelnemen geef je dan op bij het secretariaat.

Carnaval in Cadiz

Binnenkort breekt de carnavalstijd weer aan. Niet alleen in Nederland kun je hiervan genieten maar zeker ook in Spanje.
Neem het carnaval van Cádiz; het derde grootste carnaval ter wereld: 10 dagen vol muziek, dans, kostuums en feest op straat, een ervaring om nooit te vergeten!
Dit jaar van 27 februari t/m 9 maart.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2014

Nieuwe cursussen vanaf 11 januari

2014 wordt hét jaar om Spaans te leren. Vanaf zaterdag starten we met heel veel cursussen Spaans. Eindelijk de draad weer oppakken? Spaans nodig voor je werk? Of je woordenschat uitbreiden voor die reis naar Zuid-Amerika?

Klik hieronder voor alle mogelijkheden. Graag tot binnenkort!

Met korting naar Trisquel Flamenco

Zondag 12 januari in Paradiso: Trisquel Flamenco. Jesús Carmona (dans), Antonio Campos (zang) en Pablo Suarez (piano) samen op het podium.

KORTINGSACTIE: Als Molino Digital lezer krijg je korting op dit spetterende optreden! Kaarten zijn € 15,- i.p.v. € 17,50 (incl. lidmaatschap Paradiso).

Gebruik maken van deze aanbieding? Stuur dan je naam voor donderdag 9 januari 17.00 uur naar info@molinosdeviento.nl

Recept: churros

Op de website van het tijdschrift 'España y más' vind je naast leuke weetjes over Spanje en het tijdschrift, ook een leuke kookrubriek met recepten uit de Spaanse keuken. Leuk om te maken en te eten, bijvoorbeeld deze Madrileense churros!

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2013

Nieuwe cursussen in januari

Een nieuw jaar, dus weer heel veel nieuwe cursussen Spaans bij Molinos. Doe mee, er is voor elk wat wils op elk niveau!
We starten vanaf 13 januari. Supercompactos vanaf 11 januari.

WK voetbal

Nederland is terecht gekomen in de poule met regerend wereldkampioen Spanje! Nederland-Spanje wordt gespeeld op 13 juni. Dat wordt een mooie en spannende strijd.
Klik hieronder voor de WK-pagina van de Spaanse krant El Pais, helemaal gewijd aan dit voetbal-spektakel.

Tangomagia

Wat North Sea Jazz is voor de jazz liefhebber is Tangomagia voor de liefhebber van de Argentijnse tango.
Amsterdam mag zich 5 dagen lang (26 t/m 30 december) de hoofdstad van de tango noemen, waar beroemde Argentijnse dansers, de beste orkesten en dansers uit de hele wereld samenkomen.

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2013

Curso de Cultura: El arte y la palabra

Nieuw bij Molinos: de cultuurcursus. Een drieluik met als thema Spaanse en Nederlandse schilders. De cursus is in het Spaans.

7 dec: les 1: Rembrandt en Goya
14 dec: les 2: Van Gogh en Sorolla
21 dec: les 3: Cobra en Dalí

Workers

Het Mexico van nu is een land van uitersten. Zo laat regisseur José Luis Valle overtuigend zien in zijn zwart-komische speelfilmdebuut "Workers".
Het verhaal volgt Rafael en Lidia. Ooit getrouwd, nu zien ze elkaar nooit meer. Wat ze wel gemeen hebben, is dat ze beiden bijna met pensioen gaan...

Nieuw boek van Ruiz Zafon

Leestip voor de koude herfstavonden: "Marina"; de nieuwste Young Adult roman van de schrijver van o.a. "De Schaduw van de wind".
Ben je een liefhebber van Zafón's verhalen met Barcelona als decor? Dan is ook dit weer een aanrader (ook als je geen young adult meer bent).

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2013

Juan Luis Guerra in Ahoy

Op zaterdag 12 oktober brengt de Dominicaanse koning van de merengue, Juan Luis Guerra (o.a. bekend van het heerlijke 'Burbujas de amor') een bezoek aan Nederland. Alle dansmoves uit de kast halen of gewoon een avond genieten van Latin- & jazz melodieën? De levende legende maakt het mogelijk!

Clase de Cultura: Mondriaan y Picasso

Una clase participativa y didáctica para que el estudiante pueda practicar la lengua española, ampliar su vocabulario y informarse sobre el tema cultural tratado.

Cuándo: 9 de noviembre 2013, 12:00-14:00 horas.
Dónde: en Molinos de Viento.
Nivel: Intermedio 2.
La clase será en español / voertaal is Spaans!
Profesora: María Alonso Villa, licenciada en Historia del Arte.

Spaanse lekkernijen

Op de website van het tijdschrift 'España y más' vind je naast leuke weetjes over Spanje en het tijdschrift, ook een leuke kookrubriek met recepten uit de Spaanse keuken. Leuk om te maken en te eten!

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

Nieuwe cursussen starten binnenkort

De mooie Spaanse taal weer oppikken, verbeteren, uitbreiden, oefenen of beleven? Kom een cursus Spaans doen!
Vanaf 14 september bieden we weer verschillende cursussen op alle niveaus. Snel of normaal tempo, grammatica of conversatie, voor elk wat wils.

Aanstaande zaterdag 7 september is onze open dag tussen 14.00 en 17.00 uur, kom gerust even langs om kennis te maken!

Paco Pena: Flamenco in Concertgebouw

Op 28 september treedt gitarist Paco Peña op in het Concertgebouw. Hij belichaamt zowel de authenieke als de moderne flamenco. Sinds hij als twaalfjarige jongen zijn eerste publieke optreden gaf, heeft hij talloze internationale producties op zijn naam staan.
Paco Peña is een belangrijk inspirator en leermeester voor gitaristen wereldwijd.

La Merce in Barcelona

Toevallig deze maand in Barcelona? Een heel bijzonder feest om mee te maken is La Mercè, dit jaar van 20 tot 24 september. Een kleurrijk feest in de straten van deze heerlijke stad vol muziek, cultuur en castells (menselijke torens). Zeer de moeite waard!

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2013

Maria Juncal: ¡Celebracion!

Speciaal voor het Jubileum van Het Concertgebouw en Robeco SummerNights presenteert flamencodiva María Juncal een feestvoorstelling: ¡Celebración!.
Haar Compañia verspreidt de gepassioneerde boodschap van de flamenco over de wereld.

Una pistola en cada mano

Op 22 augustus wordt de nieuwe Spaanse film "Una Pistola en Cada Mano" uitgebracht.

Een komisch drama waarin acht mannen van in de 40 en hun respectievelijke identiteitscrises worden geportretteerd.

Nieuwe cursussen in september

Onze zomercursussen zijn in volle gang maar ook het rooster voor de nieuwe cursussen Spaans in september is bekend. Herfstdip voorkomen en lekker in zomerse sferen blijven kan!
Begin met Spaans of pak het weer op waar je gebleven bent. Er zijn cursussen op alle niveaus, dus voor welk wat wils.

NIEUWSBRIEF JULI 2013

Nieuwe cursussen vanaf 22 juli

Geen vakantieplannen? Onze zomercursussen Spaans starten binnenkort! Vanaf 22 juli starten er cursussen op verschillende niveaus.
Naast de reguliere niveaus bieden we ook speciale conversatiecursussen aan en een cursus Spaanse Film.

Buika in Muziekgebouw aan 't IJ op 17 juli

De Grammy-award winnende, Afrikaans-Spaanse zangeres Concha Buika zorgt met haar licht hese stemgeluid voor een sensatie in de flamenco, latin-jazz en pop. Haar indrukwekkende stem is ‘luminous and magnificent’, aldus de New York Times.
Lief en leed klinken door in haar gepassioneerde voordracht. Met de muziek van haar nieuwste cd "La noche más larga" treedt ze op in het Muziekgebouw.

1-weekse cursus in augustus

Momenteel is er een enthousiaste groep bezig en in augustus kan ook jij meedoen. Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus en doorloop zo het niveau Básico 1 in één week. Handig voor je met vakantie gaat of om daarna verder te gaan met een cursus Básico 2 in september.

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

Ontdek de Spaanse film op zaterdag 22.06.13

Molinos organiseert een unieke lezing door gerenommeerd regisseur Ramon Gieling (“Johan Cruijff – En un momento dado”, “Tramontana”, “Over Canto”, “Blind Fortune” e.v.a.) over de Spaanse film van Luis Buñuel tot Pedro Almodóvar. Met veel filmfragmenten!

Inclusief een glaasje Rioja en een tapa.

Kookworkshop Paella Maken zondag 23.06.13

Op zondag 23 juni organiseert Molinos de inmiddels klassieke kookworkshop paella maken in tapasbar Dos.
Je gaat een verrukkelijke Spaanse paella maken onder leiding van onze docent en kok Ramón. Tijdens het koken wordt natuurlijk ook het Spaans geoefend. Er zijn oefeningen voor cursisten van alle niveaus.

Zomercursussen

Nog geen plannen voor de zomer? Onze zomercursussen Spaans komen er weer aan! In de week van 22 juli starten onze zomercursussen op verschillende niveaus.
We bieden ook speciale conversatiecursussen aan en een zomercursus Spaanse Film.
Meld je alvast aan want vol is vol!

NIEUWSBRIEF MEI 2013

Molinos organiseert: Tapas & Sevillanas

Zondag 26 mei organiseert Molinos de 3 uur durende combi-workshop "Tapas & Sevillanas".
We gaan authentieke tapas leren bereiden en de Andalusische dans Sevillanas leren dansen. Met onze Andalusische kok Ramón Cabello en dansdocente Ana Aguirre in tapasbar Dos!

Doe mee en maak kans op de taalgids Spaans 'Eten en drinken'.

Spaans in Vejer de la Frontera

Spaans leren in Spanje kan bijvoorbeeld bij één van onze partnerscholen: La Janda in Vejer de la Frontera.

Vejer is een mooi plaatsje in Zuid-Spanje met veel witte huisjes, heerlijke zandstranden en 7 nationale parken in de omgeving. La Janda is gevestigd in een prachtig 14e-eeuws gebouw. Een enthousiast team ervaren docenten staat klaar om je nog meer te leren over de Spaanse taal.
Een cursus Spaans bij La Janda zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Cursus Spaans winnen bij deze school? Zie de prijsvraag onderaan deze nieuwsbrief!

Lees meer: vejer.pdf

Latin American Film Festival

Het Latin American Film Festival begint morgen. In de afgelopen jaren is het LAFF uitgegroeid van een klein overzichtsfestival tot een succesvol middelgroot festival op het gebied van Latijns-Amerikaanse film en cultuur.

Het LAFF vindt plaats van 8 t/m 17 mei in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

EXTRA NIEUWSBRIEF APRIL 2013

WORDT HET EEN SPAANSE LENTE?

Als je nog net vóór de zomer je Spaans wilt oefenen, meld je dan snel aan!

Volgende week gaan onze Lentecursussen van start. Van cursussen voor Básicos tot de hoogste Perfeccionamientos. En heb je geen 11 weken de tijd? Dan zijn onze Supercompacto cursussen wellicht iets voor jou: in 6 weken ben je klaar én een niveau Spaans verder.

Bovendien hebben we komend trimester een paar leuke activiteiten in petto: tapas maken, Sevillanas leren dansen en een lezing over de Spaanse film.

We zien je graag in Molinos de Viento!

¡Hasta pronto!

Gratis opfrislessen 16 april (morgen!)

Fris je kennis op in één les en doe mee aan de gratis opfrisles op dinsdag 16 april. Voor Básico 1, Básico 2, Básico 3 en Intermedio 1. Zo kun je helemaal voorbereid starten met je cursus in het lentetrimester.

Meld je aan, vol is vol!

MACARENA RAMIREZ in People's Place

Macarena Ramirez is één van de meest opmerkelijke talenten uit de hedendaagse flamencowereld. Ze begon te dansen op vierjarige leeftijd en op achtjarige leeftijd won ze de in Spanje immens populaire talentjacht Veo Veo.

Concert met zit- en staanplaatsen.
Za 20 April 2013 / 20:30

NIEUWSBRIEF APRIL 2013

Open dag zaterdag 6 april

Kom op 6 april naar onze Open Dag. Je bent welkom tussen 14.00 en 17.00 uur om kennis te maken met onze school en de medewerkers. Om 15.00 uur is er een gratis proefles, geef je op bij ons secretariaat.

1-weekse cursus Spaans

Hij is er weer: de weekcursus voor beginners! Als je snel veel Spaans wilt leren is deze cursus echt iets voor jou. In 5 dagen doe je het niveau Básico 1. Daarna kun je verder met een Básico 2 cursus, bijvoorbeeld één die in de week van 22 april start.
Wanneer: maandag 8 t/m vrijdag 12 april.

Spaans leren in San Sebastian

Molinos heeft er een nieuwe leuke en gezellige partnerschool bij in San Sebastian.
Lacunza International House biedt al meer dan 20 jaar cursussen Spaans aan. Er wordt veel aandacht besteed aan alle details die bijdragen aan een prettig verblijf: veel variatie in klassen- en buitenschoolse activiteiten, zorgvuldig geselecteerde gezinnen, centraal gelegen appartementen en het allerbelangrijkste: vriendelijke medewerkers en docenten die altijd voor je klaar staan.

Lees meer: sansebastian.pdf

NIEUWSBRIEF MAART 2013

El Viento in Carre op 9 maart

Het voltallige Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Vince Mendoza, brengt een combinatie van jazz en flamenco op teksten van de Spaanse dichter en schrijver Federico Garcia Lorca.

Open dag 6 april

Op zaterdag 6 april organiseren we weer een Open Dag. Maak kennis met onze school en medewerkers! Wij staan voor je klaar om onder het genot van een drankje al je vragen over onze cursussen te beantwoorden.
Om 15:00 is er een gratis proefles, opgeven kan via de email of telefonisch.

Molinos bisocoop tip: NO

Mooie Chileense film met Gael García Bernal. In 1988 wordt de Chileense dictator Pinochet door de Verenigde Naties verplicht tot het houden van een landelijk referendum. Met een simpele 'SI' of 'NO' zal de bevolking beslissen over het voortbestaan van het regime.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2013

Workshop tapas maken

Een 3 uur lange workshop typische tapas leren bereiden in een echte Spaanse tapasbar. Onder leiding van onze Andalusische kok Ramón Cabello.

Wanneer: zondag 17 februari 12.00-15.00 uur
Waar: tapasrestaurant Dos in Amsterdam
Kosten: € 40,- voor cursisten Molinos

Clase de Cultura: Me gusta Madrid, Barcelona y Sevilla

¿ A ti te gusta la cultura de España? Dan is deze korte cultuurcursus een absolute aanrader. Elke zaterdag (3x) staat er één stad centraal en zal een Spaanse docent van Molinos je hier alles over vertellen.

Daarnaast biedt 100 Procent Travel alle deelnemers een 100 % stedengidsje aan van Madrid of Barcelona!

Zaterdag 2, 9 en 16 maart van 14.00-15.30 uur.

100 % stedengids kado

Met de 100% stedengids op zak ontdek je de desbetreffende stad in no-time. De wandelingen leiden je langs alle mooie plekken. Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, avontuur of culinair genieten!

Doe mee aan de Clase de Cultura en krijg een
100 % stedengids van Barcelona of Madrid kado.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2013

Start nieuwe cursussen

Een nieuw jaar en dus nieuwe cursussen Spaans: ze gaan van start vanaf 14 januari. We bieden cursussen aan op alle niveaus. Er zijn nog een aantal plekken, schrijf je dus gauw in en verbeter je Spaans in 2013.

Leer Spaans in Barcelona

Spaans leer je natuurlijk nóg beter in een Spaanstalig land. Bijvoorbeeld bij International House Barcelona, één van onze partnerscholen. Deze school is gelegen in het centrum, vlakbij Plaza Catalunya. Het is is één van de oudste talenscholen in Barcelona en daarmee hebben ze ruime ervaring in het geven van Spaanse les. Er zijn 40 leslokalen, een mooie bibliotheek en een internetlokaal.

Cursus Spaans winnen bij deze school? Zie de prijsvraag onderaan deze nieuwsbrief!

Lees meer: barcelona.pdf

Shop-tip: Reisboekhandel A la Carte

Reisboekhandel A la Carte in de Utrechtsestraat (om de hoek bij Molinos), is een gespecialiseerde reisboekhandel. Je vindt er een grote collectie reisgidsen, landkaarten en globes. Daarnaast heeft de winkel ook reisverhalen en atlassen.
Kom eens een kijkje nemen in deze gezellige winkel.

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2012

Open Dag zaterdag 22.12.12

Op zaterdag 22 december organiseren we een Open Dag voor alle nieuwe cursisten. Maak kennis met onze school en medewerkers! Wij staan voor je klaar om onder het genot van een drankje al je vragen over onze cursussen te beantwoorden.
Er is ook een gratis proefles om 15:00, opgeven kan via de email of telefonisch.

¡Spanje! Magazine: typisch Spaanse voorwerpen

Lees een leuk artikel uit ¡Spanje! Magazine over typisch Spaanse voorwerpen.

Lees meer: column - spanje magazine - typisch spaans - sept12 (1).pdf

20% korting - Carmen Linares

Voor de Flamenco Biënnale maakt het Nederlands Blazers Ensemble een vlammend programma rondom een van de grootste flamencozangeressen van deze tijd: Carmen Linares!

KORTINGSACTIE: Als Molino Digital lezer krijg je 20% korting op dit spetterende concert! De kaarten zijn dan € 27,- in plaats van € 34,-.