SOCIALS:

Amsterdam Spanish film festival

Na de annulering in mei is het Spaanse filmfestival terug en heet je welkom op de 6e REVIVED-editie. Het SFF heeft een heel speciaal programma samengesteld dat is aangepast aan de nieuwe maatregelen om op een veilige manier te genieten van de Spaanse film en cultuur.

Ontdek een zorgvuldig uitgekozen selectie films uit verschillende genres die de fascinerende verscheidenheid van de Spaanse cinema in al haar rijkdom laat zien! Van boeiende thrillers en actiefilms tot vermakelijke komedies, ontroerende drama’s en documentaires, deze selectie zal opnieuw de dynamiek en creativiteit van de Spaanse cinema van vandaag laten zien.

Het volledige programma van het Spaanse Filmfestival is aangekondigd. Ook via de websites van de deelnemende Amsterdamse bioscopen is de kaartverkoop gestart.

Hieronder vind je enkele programmaonderdelen.

Hoogtepunten

Frisse nieuwe stemmen zoals Belén Funes, Isabel Lamberti, Pilar Palomero, Leticia Dolera, Lucía Alemany, Paula Cons & Nuria Giménez zullen het programma vormgeven die voornamelijk geleid en vertegenwoordigd wordt door vrouwen! Deze 6e editie onderscheidt zich door vrouwelijk talent onder de aandacht te brengen en aan te moedigen. Dit programma bestaat toevalligerwijs uit 80% films die zijn geregisseerd door vrouwen.

Dit jaar ontmoet onze sectie Spanish Cinema Without Fear Nederland! Spaanse en Nederlandse cinema bundelen hun krachten in deze interculturele uitwisseling. Deze sectie ontmoet Nederland met een heel speciale showcase gericht op Spaanse en Nederlandse coproducties die de traditie tarten en de moed hebben om te experimenteren. Ze begeven zich in de periferie van de Spaanse filmindustrie en overschrijden de grenzen van het traditionele verhaal. De filmmakers van deze categorie die in Nederland zijn gevestigd, zullen bij ons aanwezig zijn op het festival om hun werk te presenteren en extra achtergrond en inzicht te brengen in onze screenings.

We zijn ook erg trots om aan te kondigen dat volledig programma bijna allemaal Nederlandse premières zijn! De meeste films die we brengen, zijn nieuwe titels die rechtstreeks afkomstig zijn uit de voorstellingen op het San Sebastian International Film Festival en het Malaga Spanish Film Festival 2020.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.